Komentara: 50
Pregleda: 6382

Protesti poljoprivrednika u Subotici se nastavljaju, sledi razgovor za gradonačelnikom

17.08.2022. u 12:01h > 14:29
Izvor: Subotica.com
Iako je većina nacionalnih medija još sinoć izvestila da je postignut dogovor Vlade Srbije i nezadovoljnih poljoprivrednika po najvećem broju spornih tema i da su se stvorili uslovi da se protesti okončaju, jedan deo poljoprivrednika zadovoljan izborenim još juče je prekinuo sa svojim protestnim aktivnostima, ali na severu Vojvodine će iste nastaviti.
Protesti poljoprivrednika u Subotici se nastavljaju, sledi razgovor za gradonačelnikom

Kako saznajemo jutros, Subotičani žele da istraju u zahtevima da ih (petočlanu  delegaciju) primi gradonačelnik, sastanak koji bi trebao da usledi danas do 12 časova. Ostaju pri tome da im se otpiše taksa za odvodnjavanje, da se proglasi elementarna nepogoda - suša, kao i da grad formira Krizni štab koji će proceniti nastalu štetu po useve paora u Bačkoj ravnici.

Protesti poljoprivrednika u Subotici se nastavljaju, sledi razgovor za gradonačelnikomUpravo zbog tih zahteva protesti u Subotici se nastavljaju, mehanizacija ostaje u centru, ali blokada neće biti, kažu, barem dok se ne okonča sastanak sa prvim čovekom grada.

- Dobili smo informaciju iz Kabineta gradonačelnika da će primiti petoricu paora na sastanak. Probaćemo da se dogovorimo sa njim, da se formira komisija za procenu štete, nakon čega se saziva sednica Skupštine grada, pa se izveštaj upućuje ka Vladi kako bi se proglasila elementarna nepogoda - suša. Imam informaciju da je u Kanjiži i nekim drugim opštinama to već učinjeno, pa se nadam da će lokalna samouprava isto učiniti i za subotičke paore. Ako postignemo dogovor na današnjem sastanku, povućićemo se iz grada i uputiti ka njivama - rekao je Miroslav Matković, inicijator protesta lokalnih zemljoradnika. 

Protesti poljoprivrednika u Subotici se nastavljaju, sledi razgovor za gradonačelnikomUkoliko se dogovor postigne - sedmodnevni protest lokalnih zemljoradnika će biti okončan.

12:29 -  U međuvremenu saznajemo da je sastanak sa gradonačelnikom Bakićem odložen za četvrtak u 10 časova. Za sada nije planirana blokada, što ne isključuje promenu plana usled novih okolnosti.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 11 meseci
Komentara: 50
Pregleda: 6382

Povezana vest

Povezane teme

protest poljoprivrednika traktorima

protest poljoprivrednika

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.