Komentara: 217
Pregleda: 62701

Provokacija sa hrvatskom zastavom i Tompsonovim pesmama za komšije koje slave Vaskrs

19.04.2020. u 15:40h
Izvor: Subotica.com
Svaka slučajnost je isključena - uvereni su Subotičani koji su danas s nevericom dočekali informaciju da je njihov sugrađanin na svom balkonu, na Vaskrs, obesio zastavu Republike Hrvatske i puštao nacionalističke pesme. Policija je brzo reagovala, skonila zastavu, uhapsila muškarca i protiv njega podnela krivičnu prijavu.
Provokacija sa hrvatskom zastavom i Tompsonovim pesmama za komšije koje slave Vaskrs

Informacija da je 51-godišnji Subotičanin (I. M.) na balkonu svog stana zgrade u naselju Prozivka obesio veliku hrvatsku zastavu prostrujala je danas društvenim mrežama. Na sve to orile su se i pesme kontraverznog hrvatskog pevača koji je poznat po veličanju ustaštva.

Neki od komentara na društvenim mrežama su bili kako je u pitanju čista provokacija, na ovaj mnogima sveti dan, zatim da je to klasičan primer da jedan glupi potez pojedinca može da poruši mostove dobrih međunacionalnih odnosa kakvi se od davnina neguju u Subotici, gde je multietičnost najizraženija, a suživot za primer. Dok je bilo mnogih koji su bili gnevni, duboko povređeni i uvređeni ovim gestom, bilo je i onih koji su smirivali situaciju, ističući da nepromišljen potez jedne osobe ne bi smeo da utiče na ogorčenost prema našim komšijama Hrvatima, ili bilo kojim drugim nacionalnostima.

S obzirom da je u toku policijski čas verovatno je Subotičanin računao da će njegova provokacija dugo trajati, međutim brzom reakcijom policije zastava je uklonjena, a protiv osobe koja je provocirala svoje komšije podneta je krivična prijava za izazivanje nacionalne, rasne verske mržnje i netrpeljivosti.

Provokacija sa hrvatskom zastavom i Tompsonovim pesmama za komšije koje slave Vaskrs

Kako je policija saopštila, I.M. se sumnjiči da je na terasi svog stana pored zastave sa razglasa puštao nacionalističke pesme Marka Perkovića Tompsona, što je uznemirilo građane.

Zbog krivičnog dela koje mu se stavlja na teret, muškarcu je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Subotici.

Kako nezvanično saznajemo ovaj muškarac, kojem su Subotičani brzo saznali identitet, iza sebe ima istoriju incidentnih situacija koje imaju veze i sa nacionalističkim ispadima, a od ranije je poznat policiji po više osnova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 11 meseci
Komentara: 217
Pregleda: 62701

Povezana vest

Povezane teme

verska netrpeljivost

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.