Komentara: 64
Pregleda: 17117

Prozivka - grad u gradu

07.08.2013. u 17:17h
Izvor: RTV Yueco
Što je nekada bio Radijalac danas je naselje Prozivka. Od kada se izgradila pijaca, ovaj deo grada je postao sve življi i u poslednjih 10 godina toliko je izgrađen da je među najpoželjnijim naseljima za život.
Prozivka - grad u gradu

Uređen je  park, izgradnja ćuprije, bazena i šetalište, zbog koji svako veče mnogi Subotičani umesto da se prošetaju Korzom izaberu Prozivku. Poseban ugođaj daju i novootvoreni kafići i drugi sadržaji za decu. U Mesnoj zajednici “Prozivka” kažu da je im je neophodna ambulanta i da se zatvori otvoreni kanalizacioni kolektor u Bajnatskoj ulici.

Stanovnici Prozivke kaže da ništa ne bi menjali. Smatraju da sada žive u najlepšem delu Subotice. Tvrde da im je neophodno da imaju više zelenila i ambulanta.

U Mesnoj zajednici “Prozivka” ističu da od 2001.godine naselje je počelo da se gradi i uređuje. Veliki ekološki problem im je otvoreni kanalizacioni kolektor u Bajnatskoj koji spada u prioritete za rešavanje, kao i gradnja ambulante, asfaltiranje dve ulice i uvođenje kanalizacione mreže.

Prozivka - grad u gradu

U planu je da se izgradi Pravoslavna crkva, multifuncionalni objekat, kao i izgradnja rampi za prilaz sa invalidskim kolicima u naselju kod svih zgrada. Bez obzira, da li je prepodne ili predveče naselje je puno dece, koja se igraju na igralištu ili šetaju. Naselje koje je pre 15 i više godina bio uglavnom spavao bez ikakvog sadržaja, dana predstavlja “mali grad” sa svim neophodnim sadržajima.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 2 meseca
Komentara: 64
Pregleda: 17117
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.