Komentara: 0
Pregleda: 1156

Prtljag opljačkanih maturanata nije osiguran

30.09.2010. u 18:21h
Izvor: RTV Yueco
Prtljag opljačkanih maturanata nije osiguran

Javno preduzeće "Subotica-trans" privremeno je suspendovalo četiri vozača, koji su prošle nedelje vozili đake Ekonomske škole „Bosa Milićević" u Italiju, gde je od dva autobusa ovog prevoznika jedan ukraden, a drugi obijen. Šteta naneta subotičkom preduzeću iznosi više od 150.000 evra. U turističkoj agenciji "Profis", koja je bila organizator eskurzije tvrde da za dve decenije poslovanja ovakvih incidenata nisu imali. Prtljag učenika nije osiguran, tako da se sada traže rešenja kako da se nadoknadi šteta učenicima, kažu u turističkoj agenciji.

Autobusi "Subotica -transa" imali su niz osiguranja koja su predviđenja zakonom. Jedino nisu bili osigurani od krađe, jer prema statističkim podacima postoji mali rizik za takvo kriminalno delo. Privremenu suspenzuju vozača nisu želeli da detaljno komentarišu, jer je interna istraga u preduzeću o postupcima vozača u toku.

Prvi čovek turističke agencije "Profis", Nikola Korać za incidend u Italiji ne smatra da agencija snosi odgovornost. Korać kaže da su uradili sve po zakonu i da nisu krivi za maler koji ih prati, pošto su pre pola godine na eskurziji subotičkih gimnazijalaca nestali pasoši. U ovom slučaju svi pasoši su se nalazili u sefu autobusa i kada je jedan ukraden nestalo je i 43 pasoša.

Kada se bude znalo da li će i na koji način nadoknaditi šteta učenicima biće održan i roditeljski sastanak u srednjoj ekonomskoj školi "Bosa Milićević". Na sastanku će biti prisutni i predstavnici agencije "Profis" i "Subotice -transa".

Istraga o tome šta se desilo je u toku. U stalnom kontaktu sa italijanskom policijom je agencija.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 1 dan
Komentara: 0
Pregleda: 1156
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.