Komentara: 4
Pregleda: 2733

Prva generacija učenika Politehničke škole pod mentorskom palicom Infostud grupe uspešno završila školovanje

24.07.2022. u 20:00h
Izvor: Infostud
Prva generacija tehničara za digitalnu grafiku Politehničke škole u Subotici je u okviru dualnog obrazovanja podržanog od kompanija iz IT klastera Subotice, dobila svoje diplome.
Prva generacija učenika Politehničke škole pod mentorskom palicom Infostud grupe uspešno završila školovanje

Polaznici su provodili manje vremena u školskim klupama, a više u habu pod budnim okom mentora i edukatora iz subotičkih IT kompanija, među kojima je i Infostud grupa. Edukatori iz kompanija IT klastera Subotice u direktnom radu sa učenicima su uspeli da stvore tehničare spremne da se uključe u svet web dizajna i programiranja.

Podsetimo, u oktobru 2020. godine je u Infostud HUB-u potpisan Ugovor o saradnji u dualnom obrazovanju između Politehničke škole iz Subotice i Infostud grupe, ispred subotičkog IT klastera. Tada je u Politehničkoj školi iz Subotice bio otvoren novi obrazovni profil pod nazivom "Tehničar za digitalnu grafiku i internet oblikovanje" koji je bio organizovan po dualnom modelu, a prva generacija je sada uspešno završila svoje školovanje! 

Infostud grupa je prepoznala potencijal i značaj dualnog obrazovanja, i odlučila da, zajedno sa ostalim subotičkim IT kompanijama, prenese srednjoškolcima svoje praktično znanje i veštine, kao i da im pruži priliku da upoznaju kulturu rada u ovoj kompaniji.

Jedan od sertifikovanih edukatora ovog programa, Vojkan Milošević, senior veb dizajner u Infostudu, je iz prve ruke opisao kako je protekla saradnja sa učenicima i iskazao je svoje zadovoljstvo  njihovim radom i krajnjim ishodom školovanja:

- Prva generacija učenika je uspešno završila školovanje! U tome nam je tehnologija dosta priskočila u pomoć kako je nastava bila organizovana i na daljinu. Iako je za sve to bilo izazovno, rekao bih da smo bili spremni jer je način rada bio organizovan po konceptu da svaki učenik ima priliku da radi kada i koliko može, a isto tako da i profesori uvek imaju pristup učeničkim radovima. Očekujem da će se u budućnosti sve više vrednovati upotrebna vrednost stečenog znanja, a rekao bih da je to već sada tako u IT industriji - rekao je Milošević. - U radu sa učenicima poklanjali smo veoma veliku pažnju praktičnom radu, tako da učenici iz škole izlaze spremni za zahtevno IT tržište rada. Učenici na praktičnoj nastavi u Infostudu su nam to i pokazali i od prvog dana su kreirali digitalna rešenja tako dobra kao da rade sa nama nekoliko meseci. Siguran sam da će se za ove mlade ljude čuti u IT krugovima!

Izvor: Infostud
Postavljeno pre 1 godinu i 11 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 2733
Povezane teme

infostud grupa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.