Komentara: 0
Pregleda: 1515
Foto

Prva Market pijaca starina i antikviteta

26.08.2024. u 08:40h
Izvor: Subotica.com
Gramofoni, kase, violina, vage, raskošno mesingano pokućstvo i mnogi drugi antikviteti našli su se pred Subotičanima na prvoj Market pijaci, izložbi starina i antikviteta u parku pored Gimnazije „Svetozar Marković“.
Prva Market pijaca starina i antikviteta

Ovo je prva manifestacija,a želje organizatora je da postane tradicionalna i da se održava svake subote. Subotička lokalna samouprava je podržala ovu ideju, jer su sajmovi antikviteta velika turistička atrakcija u brojnim evropskim gradovima.

 - Imamo izlagače iz Apatina, Sombora, Novog Sada i Subotice. Ovakve manifestacije su opšteprihvaćene, pa čak i popularne i imaju dugu tradiciju u svim velikim, ali i manjim gradovima u Evropi. Nadam se da će ovo postati tradicija i u Subotici, ne samo zbog lokalne zajednice nego i zbog mogućnosti da postane i deo turističke ponude našeg grada - poručila je  Čila Goli, zamenica gradonačelnika.

Prva Market pijaca starina i antikviteta

Pod sloganom "Cena - sitnica" ,prva izložba predstavila je antikvitete različite vrednosti i starosti.

 - Ideja je da se Subotica uključi u ovaj vid izložbe i berze i da postane tradicionalna. Pozvali smo ljubitelje starina,a javili su nam se i ljubitelji stripa pa verujem da će se proširiti - najavljuje Vlada Novikov, u ime organizatora.

Prva Market pijaca starina i antikviteta

Među izlagačima je bio i Milorad Trišić koji se ovim poslom bavi već tri i po decenije.

 - Antikviteti su ljubav,nekad mi je žao da se rastanem od pojedinih predmeta. Neki se bave da bi zaradili, a neki opet uživaju u tome, mada se mora prodati nešto da bi se drugo kupilo.Vremena su teška, cene nisu male ali su ovo zaista vredni eksponati - ističe naš sagovornik puštajući gramofon.

Prva Market pijaca starina i antikviteta

Izvor: Subotica.com
Sajam kolekcionara i antikviteta (Market pijaca) Sajam kolekcionara i antikviteta (Market pijaca) Sajam kolekcionara i antikviteta (Market pijaca) Sajam kolekcionara i antikviteta (Market pijaca) Sajam kolekcionara i antikviteta (Market pijaca) Sajam kolekcionara i antikviteta (Market pijaca) Sajam kolekcionara i antikviteta (Market pijaca) Sajam kolekcionara i antikviteta (Market pijaca)
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 časova i 41 minut
Komentara: 0
Pregleda: 1515
Povezane teme

antikviteti subotica

market pijaca

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.