Komentara: 2
Pregleda: 1995

Prvi krug dokapitalizacije Vetzavoda

18.10.2012. u 14:11h
Izvor: Agencija "Tanjug"
Komercijalna banka, koja obavlja funkciju upisne i uplatne banke u dokapitalizaciji subotičkog Veterinarskog zavoda, saopštila je da je u prvoj fazi upisa, pravo preče kupovine, upisano i uplaćeno 22.331 akcija (1,1 odsto) odnosno 9,2 miliona dinara, navodi emitent na svojoj internet prezentaciji, a prenosi Sinteza invest grupa.
Prvi krug dokapitalizacije Vetzavoda

Drugi krug upisa i uplate akcija za sva druga zainteresovana lica, kao i za akcionare koji su iskoristili pravo preče kupovine, traje od 16. do 22. oktobra.

Kako je ranije saopštio Veterinarski zavod, predmet javne ponude je dva miliona akcija (88,5 odsto postojećeg broja) koje će se prodavati po ceni od 410 dinara što je i nominalna vrednost ovih hartija.

Sredstva prikupljena emisijom akcija Zavodu će omogućiti finansiranje pogona za proizvodnju veterinarskih vakcina. Prva faza će biti okončana u januaru sledeće godine (fabrika za bakterijske vakcine), dok se druga faza odnosi na fabriku za veterinarske vakcine i prema planu bi trebala da bude završena do kraja 2013. godine.

Izvor: Agencija "Tanjug"
Postavljeno pre 11 godina i 8 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 1995

Povezana vest

Povezane teme

vetzavod

komercijalna banka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.