Komentara: 2
Pregleda: 4438

Prvi solistički koncert grupe "Mironosice Subotica" u petak u Velikoj većnici

20.06.2018. u 16:46h
Izvor: Subotica.com
Ženska vokalna grupa "Mironosice Subotica" održaće svoj prvi solistički koncert u petak, 22. juna, u Velikoj većnici Gradske kuće, s početkom u 19 časova i 30 minuta. Ulaz je slobodan, a na koncertu će biti postavljene i kutije za dobrovoljne priloge, namenjene za lečenje subotičkih mališana Milice Oklobdžije i Danijela Budaija.
Prvi solistički koncert grupe "Mironosice Subotica" u petak u Velikoj većnici

Nakon učešća na tri međunarodna i jednom državnom takmičenju, sa koji su se vratile sa čak šest nagrada, brojnih svečanih akademija, proslava, kao i humanitarnih večeri, "Mironosice Subotica" osvojile su za veoma kratko vreme srca brojnih slušalaca. Prvi solistički koncert održaće u petak, 22. juna, kako bi obeležile peti rođendan Ženske vokalne grupe, koju čini 12 stalnih članica, kojima od samog početka rukovodi Ivana Vucelja.

- Koncert se organizuje i povodom pet godina postojanja istoimenog Udruženja žena i dece iz Subotice, koje je osnovano s ciljem da se skromnim doprinosom, solidarnošću i altruizmom, a povezivajući Subotičanke, iskaze solidarnost prema bližnjem - kaže Vucelja.  

Grupa neguje horsko, odnosno a kapela pevanje, a na njenom repertoaru nalaze se kompozicije nacionalnog, duhovnog, klasičnog i popularnog karaktera. Na koncertu će nastupiti i čuveni Subotički tamburaški orkestar "Ravnica", pod rukovodstvom Nikole Jaramazovića, dok će solista večeri biti prof mr solo sopran Dušica Vucelja, u pratnji korepetitora profesora Kornelija Vizina.

Ulaz na koncert biće besplatan, a na koncertu će, uz posluženje članica Udruženja, biti postavljene i kutije za dobrovoljne priloge, od kojih će prikupljena sredstva biti ravnomerno raspodeljena za lečenje subotičkih mališana Milice Oklobdžije i Danijela Budaija.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 3 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 4438
Povezane teme

koncert gradska kuća

velika većnica

mironosice subotica

solistički koncert

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.