Komentara: 29
Pregleda: 7523

PU "Naša radost" objavila listu primljene dece, neraspoređeno 280 mališana

24.06.2022. u 11:00h
Izvor: Subotica.com
Objavljene su liste dece koja su primljena u vrtiće PU "Naša Radost". Od 1300 podnetih molbi, više od hiljadu mališana je dobilo mesto u vrtiću, dok je trenutno neraspoređeno 280 dece.
PU "Naša radost" objavila listu primljene dece, neraspoređeno 280 mališana

Među neraspoređenom decom je 180 mališana jaslenog, odnosno 100 dece obdanišnog uzrasta. Iz PU "Naša radost" navode da broj neraspoređenih mališana nije konačan, jer će za oko 100 dece biti ponuđen smeštaj u nekim drugim objektima.

- U ovom momentu nismo mogli izaći u susret roditeljima koji su naveli željene vrtiće, jer su kapaciteti u tim objektima popunjeni, ali za više od 100 mališana ćemo ponuditi smeštaj u drugim vrtićima. To je svake godine procedura i roditelji najčešće prihvate ono što je realno i upišu decu u one objekte u kojima je to moguće - objašnjava Veljko Vojnić, tehnički direktor PU "Naša radost".

PU "Naša radost" objavila listu primljene dece, neraspoređeno 280 mališana

Iz ove predškolske ustanove navode da se intenzivno radi na proširivanju kapaciteta, odnosno očekuje se otvaranje tri nova odeljenja, pa je moguće da će zahvaljujući tome broj neraspoređenih mališana biti još manji.

 - Nadamo se da ćemo do početka ili u prvim mesecima nove obrazovno-vaspitne godine uspeti da otvorimo dve jaslene grupe u "Šumicama", odnosno jedno odeljenje pri školi u Novom Žedniku. Međutim, početak rada ovih grupa ne zavisi od nas, već od nadležnih organa koji izdaju upotrebne, odnosno dozvole za rad. Takođe, radi se na osposobljavanju jednog objekta u Đurđinu, ali s obzirom na obim rada ne verujem da ćemo do septembra završiti . Ukoliko uspemo da osposobimo neke od ovih prostorija smestićemo još najmanje 80 mališana, pa će manje od 2,5 odsto dece ostati bez mesta u vrtiću. U svakom slučaju, najbolji smo u zemlji, ali i u regionu po pitanju obuhvata mališana u našoj predškolskoj ustanovi - zaključuje Vojnić.

PU "Naša radost" objavila listu primljene dece, neraspoređeno 280 mališana

Kako su svi kapaciteti ove predškolske ustanove popunjeni, iz rukovodstva navode da naknadnog upisa neće biti, osim za predškolce za koje mora biti mesta, jer je predškolski program obavezan. 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 3 nedelje
Komentara: 29
Pregleda: 7523
Povezane teme

Naša Radost Subotica

obdanište

veljko vojnić

vrtić

naša radost

upis u vrtiće

subotica obdaništa

predškolska ustanova naša radost

PU Nasa Radost

jaslice

polazak u vrtić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.