Komentara: 2
Pregleda: 2543

Pulmološka ambulanta od ponedeljka ponovo u Harambašićevoj

12.05.2023. u 13:05h
Izvor: Subotica.com
Pulmološka ambulanta (tzv. ATD) od ponedeljka počinje prijem pacijenata na staroj adresi, odnosno u Harambašićevoj broj 2. Pregledi pacijenata od strane pulmologa obavljaće se radnima danima od 7 do 14h.
Pulmološka ambulanta od ponedeljka ponovo u Harambašićevoj

Pulmolozi Doma zdravlja koji su u prethodnom periodu radili u ambulanti u Kumičićevoj, od ponedeljka se vraćaju u zgradu ATD-a (Harambašićeva 2). Iako se i Kovid ambulanta nalazi na istoj adresi, ulazi su zasebi.

Pacijenti pod sumnjom na kovid i oni koji su došli na pulmološki pregled biće fizički razdvojeni i postoje dva odvojena ulaza. U pulmološkoj ordinaciji će raditi dva lekara, a dve ekipe imamo i u Kovid ambulanti - objašnjava dr Nenad Marčeta iz Doma zdravlja.

Pulmološka ambulanta od ponedeljka ponovo u Harambašićevoj

Broj onih koji se javljaju u Kovid ambulantu stagnira od druge polovine februara, objašnjava dr Marčeta i dodaje da nema promena ni kada su u pitanju kliničke slike pacijenata.

I dalje su to pretežno povišena temperatura, bol u grlu, kašalj, glavobolja, kao i bolovi u kostima i mišićima. Ređe se javljaju pacijenti sa gubitkom čula ukusa i mirisa, povraćanjem, mučninom i prolivom. Tokom aprila imali smo skoro dve hiljade pregleda, testirano je nešto više od hiljadu pacijenata i bilo je oko 130 pozitivnih - zaključuje sagovornik. 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 2 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 2543
Povezane teme

dom zdravlja subotica

kovid ambulanta

ambulanta u harambašićevoj

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.