Komentara: 22
Pregleda: 38514

Pun autobus Subotičana se prevrnuo u Austriji

19.12.2016. u 17:28h
Izvor: Subotica.com
Autobus pun putnika iz Subotice u subotu ujutru sleteo je u kanal na auto-putu A4, između mesta Nojzidl am Ze i autlet centra “Parndorf”. U autobusu prevoznika „Euro Line“ iz Sombora  bilo je 59 putnika, koji su u organizaciji turističke agencije „Aloha travel“ iz Subotice išli u obilazak Božićnog vašara u Beču.
Pun autobus Subotičana se prevrnuo u Austriji

Saobraćajna nezgoda, u kojoj je lakše povređeno tri osobe, dogodila se oko pola 7 ujutru, a prema pisanju tamošnjih medija njen uzrok je „premorenost vozača“.

- Ne znamo kako je u pitanju premor, jer smo iz Subotice krenuli oko jedan iza ponoći, bilo je dva vozača i neposredno pre nezgode oni su se promenili za volanom – kaže Norbert Peić, jedan od putnika. - Spavali smo i nismo videli šta se dešava, već smo samo osetili da nešto nije kako treba. Kada smo se trgli iz sna bili smo 50 metara u kanalu.

Među retkima koji su u tom trenutku bili budni bio je Atila Nađ, koji kaže da je najpre mislio da je reč o krivini, a onda je video da autobus ide ka zaštitnom betonskom zidu.

- Onda je valjda vozač počeo da mota volan i krenuli smo ka kanalu – priča Atila Nađ. - Bio je to strašan prizor. Svi smo se uskomešali i počeli da izlazimo kroz krovni prozor autobusa. Policija je došla posle samo pet minuta i čuo sam kako je vozač rekao da je na trenutak zaspao.

Putnici su po mraku na sred autoputa, 50 kilometara od Beča, dva sata čekali da drugi autobus dođe po njih. Iz Subotice je inače u isto vreme, ali preko druge agencije, krenula još jedna grupa turista,  te je čim je ostavio svoje putnike, taj autobus došao po njih i dovezao ih do Beča.

- Posle nesreće nikakve informacije nismo dobili od vodiča, niti nas je neko pitao kako smo i da li smo dobro. Ni reči od objašnjenja ili izvinjenja. Plan putovanja je ispoštovan, obišli smo sve što je trebalo, stigao je drugi autobus iz Sombora i u nedelju smo se vratili kući. Svi smo jako razočarani ovakvim odnosom prema putnicima – zaključuje Atila.

Ovim povodom kontaktirali smo agenciju „Aloha travel“ u kojoj su nam samo kratko rekli da su svi putnici dobro i da su drugim autobusom vraćeni u Suboticu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 9 meseci
Komentara: 22
Pregleda: 38514
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.