Komentara: 7
Pregleda: 4262

Pune ruke posla za radnike Doma zdravlja tokom novogodišnjih dana

03.01.2018. u 17:16h
Izvor: Subotica.com
Tokom novogodišnjih praznika Služba za hitnu medicinsku pomoć Doma zdravlja imala je pune ruke posla. U novogodišnjoj noći lekarske ekipe intervenisale su čak 40 puta.
Pune ruke posla za radnike Doma zdravlja tokom novogodišnjih dana

Već tokom "dnevnog dočeka" Nove godine lekarske ekipe Službe za hitnu medicinsku pomoć izlazile su nekoliko puta na teren, što je i nastavljeno u novogodišnjoj noći. Najčešći razlozi bili su pijanstvo i tegobe zbog hroničnih bolesti.

- Intervenisalo se na javnom mestu zbog akutno napitog stanja, kao i u kućnim uslovima kod hroničnih pacijenata. Pet pacijenata je transportovano u Opštu bolnicu zbog napitog stanja. Jedan pacijent je transportovan na Institut za kardiovaskularne bolesti Vojvodine zbog akutnog infarkta miokarda - rekla je dr Mihaela Budimski, portparol Doma zdravlja.

Čekaonica u ambulanti Službe za hitnu medicinsku pomoć tokom praznika bila je puna. Pacijenti su se javljali zbog različite simptomatologije, načešće zbog respiratorne ili kardiovaskularne etiologije. Tokom 24 sata u ambulanti pregledano je više od 100 pacijenata.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 6 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 4262

Povezane vesti

Povezane teme

hitna pomoć

prva pomoć

dom zdravlja subotica

hitna medicinska pomoć

pijanstvo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.