Komentara: 2
Pregleda: 1419

Pune ruke posla za vatrogasce - od početka godine više od 700 intervencija

22.09.2022. u 11:00h
Izvor: Subotica.com
Subotički vatrogasci - spasioci od početka godine imali su više od 700 intervencija. Tokom letnjeg perioda najčešće su intervenisali zbog požara na otvorenom kojih je ove sezone bilo 100 odsto više nego lane. U susret grejnoj sezoni, vatrogasci apeluju na građane da prekontrolišu grejna tela, očiste dimnjake, kao i da povedu računa gde odlažu pepeo prilikom čišćenja peći za centralno grejanje.
Pune ruke posla za vatrogasce - od početka godine više od 700 intervencija

Od početka godine subotički vatrogasci - spasioci imali su pune ruke posla o čemu svedoči podatak da su od početka godine do danas intervenisali čak 726 puta, a da je prošle godine ukupno bilo nešto više od 750 intervencija.

Po ovim podacima se jasno vidi da se ove godine beleži veliki skok u broju intervencija. Od marta do avgusta na teren smo najčešće izlazili zbog gašenja požara na otvorenom, njih je ove godine bilo i do 100 odsto više nego 2021. Najviše je gorelo nisko rastinje i trava, a veliki broj požara smo imali i u šumama koje predstavljaju vetrozaštitni pojas oko Subotice - objašnjava Goran Ljubisavljević, načelnik Vatrogasno - spasilačkog bataljona u Subotici - S obzirom na veliki broj intervencija, kao ispomoć su bila angažovana i dobrovoljna vatrogasna društva. U svakom slučaju, uspeli smo da adekvatno odreagujemo na sve pozive i ugasili smo sve požare koje smo imali. 

Pune ruke posla za vatrogasce - od početka godine više od 700 intervencija

S obzirom da se bliži grejna sezona iz subotičkog Vatrogasno-spasilačkog bataljona apeluju na sugrađane da prekontrolišu grejna tela i da očiste dimnjake, kako bi rizik od izbijanja požara sveli na minimum.

Mesto na kom se loži mora biti pod kontrolom. Prilikom čišćenja peći za centralno grejanje građani moraju da obrate pažnju gde odlažu pepeo. Imamo veliki broj intervencija i zimi. U proseku tokom sezone loženja bude oko 70 intervencija, a najčešći uzroci požara su neispravna grejna tela ili neodržavani dimnovodni kanali - zaključuje Ljubisavljević.

Pune ruke posla za vatrogasce - od početka godine više od 700 intervencija

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 9 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 1419

Povezane vesti

Povezane teme

vatrogasci

vatrogasna služba

goran ljubisavljević

vatrogasci spasioci

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.