Komentara: 10
Pregleda: 4494

Pušten u saobraćaj "mali Y krak"

01.09.2011. u 19:40h
Izvor: RTV Yueco
Pušten u saobraćaj "mali Y krak"

Preko dva kilometra nove saobraćajnice koja povezuje ulice 51. divizije i Partizanskih baza pušteno je u saobraćaj. Investicija je započeta u aprilu, vredna je preko 80 miliona dinara, a radove je u najvećem delu finansirao Fond za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine. Nova saobraćajnica je prva faza realizacije spoljnog gradskog magistralnog prstena u cilju rasterećenja saobraćajno preopterećenog centra grada, a otvara i nove razvojne mogućnosti.

Izgradnju poveza ulica Partizanskih baza i 51. divizije otpočela je JP „Direkcija za izgradnju grada“ 2006. godine naručivanjem Plana detaljne regulacije za predmetno područje, a pet godina kasnije prvi su njom prošli biciklisti Spartaka. Nova saobraćajnica povezuje mesne zajednice Makova sedmica, Železničko naselje, Kertvaroš i Mali Radanovac na najbrži i najkraći način. Nova saobraćajnica, takođe, direktno povezuje mesne zajednice Makova sedmica i Železničko naselje sa Palićem, industrijskom i komercijalnom zonom i drugim delovima grada.

Novu saobraćajnicu čine ulice 51. divizije, kružni tok, ispod kojeg su postavljene cevi za kolektor 7, poveznice te i ulica Kireška, Partizanskih baza, delom Otvorena i Gutenbergova. Izgradnja saobraćajnice startovala je u aprilu, nakon presvlačenja ulice Partizanskih baza, čime je napravljen magistralni krak dužine 2,8 kilometara.

Projektovanje saobraćajnice, ekspropijaciju zemljišta, izgradnju novih i rekonstrukciju postojećih saobraćajnica finansirao je Fond za kapitalna ulaganja sa 80 miliona dinara.

Nova saobraćajnica je prva faza realizacije spoljnog gradskog magistralnog prstena koji će povezivati mesne zajednice Peščara, Novo selo, Zorka, Makova Sedmica, Železničko naselje, Kertvaroš i mali Radanovac obilazeći saobraćajno preopterećeni centar grada. Nova saobraćjnica značajno će rasteretiti od saobraćaja najopterećeniju deonicu Palićkog puta od centra grada do ulice Partizanskih baza i time omogućiti brži protok saobraćaja na predmetnoj deonici. Izgradnja nove saobraćajnice omogućiće da se izgrade novi sadržaji u mesnim zajednicama Kertvaroš i Mali Radanovac, u zoni saobraćajnice, a po Planu detaljne regulacije: ambulanta, nova pijaca, nove stambene četvrti.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 10 meseci
Komentara: 10
Pregleda: 4494
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.