Komentara: 123
Pregleda: 24330
Video
Foto

Puštena u rad nova fontana na rekonstruisanom Trgu

11.08.2020. u 13:23h
Izvor: Subotica.com
Nova fontana u srcu gradskog jezgra, na potezu između Gradske kuće, zgrade Narodnog pozorišta i Gradske biblioteke, danas je zvanično puštena u rad.
Puštena u rad nova fontana na rekonstruisanom Trgu

Nakon što je pola godine bio ograđen zbog izvođenja radova, deo centralnog gradskog jezgra koji se prostire na 3.300 metara kvadratnih od danas je ponovo dostupan Subotičanima. Pored nove, parterne fontane koja ima ukupno 77 prskalica raspoređenih u pet koncentričnih krugova, rekonstruisani Gradski trg sada krase i tri bazena sa mirnom vodom, kao i šest velikih žardinjera sa zelenilom.

- Imamo i parterno osvetljenje i osvetljene bazena, tako da fontana prelepo izgleda i noću. Takođe, uredili smo komunalnu i urbanu opremu, postavili smo 16 kandelabera i klupe, te je ovaj prostor praktično doživeo regeneraciju i sve će to navesti Subotične na ponovno okupljanje i druženje baš na ovom trgu i u centru grada - rekao je Predrag Radivojević, direktor JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje.

Puštena u rad nova fontana na rekonstruisanom TrguPuštena u rad nova fontana na rekonstruisanom TrguPo rečima gradonačelnika Bogdana Labana, Subotica je danas dobila izgled kakav grad ove veličine i zaslužuje, a pre svega na radost njenih građana.

- Kao što vidite, završili smo na vreme i siguran sam da ćemo i dalje da nastavimo sa razvojnom politikom Subotice. Sve projekte koje smo pokrenuli, uglavnom smo i završili, a ono što nas u narednom periodu očekuje, jeste završetak izgradnje Akva parka na Paliću - poručio je Laban.

Puštena u rad nova fontana na rekonstruisanom TrguPuštena u rad nova fontana na rekonstruisanom TrguRadovi na rekonstrukciji dela Gradskog trga i izgradnji nove fontane trajali su od februara do avgusta, a vrednost investicije iznosi 123,5 miliona dinara.

Izvor: Subotica.com
Puštanje u rad nove fontane Puštanje u rad nove fontane Puštanje u rad nove fontane Puštanje u rad nove fontane Puštanje u rad nove fontane Puštanje u rad nove fontane Puštanje u rad nove fontane Puštanje u rad nove fontane
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 8 meseci
Komentara: 123
Pregleda: 24330

Povezane vesti

Povezane teme

rekonstrukcija fontane

bogdan laban

rekonstrukcija zelene fontane

predrag radivojević

rekonstrukcija gradskog trga

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.