Komentara: 0
Pregleda: 1561

Putujte jeftinije

18.01.2010. u 21:21h
Izvor: RTV Yueco
Putujte jeftinije

Samo 20 odsto omladine u Subotici imalo je priliku da otputuje van granica naše zemlje, pokazuju istraživanja. Kao razlog pasivnosti mladi su najčešće navodili problem sa vizama i nedostatak novca. Kako je rušenjem Šengenskog zida nestala prva prepreka, nedostatak novca nije velika prepreka, poručuju u novootvorenom Info centru Nevladine organizacije "Omladinski eko život". Info centar omogućava mladima koji žele da putuju po Evropi da dođu da potrebnih informacija koje će im omogućiti jeftino i bezbedno putovanje.

Mladi sugrađani koje smo anketirali retko putuju, i to najčešće u susedne zemlje. Kao glavni razlog pasivnosti vide novac.

Mobilnost mladih je važno pitanje evropske omladine jer se kroz upoznavanje raznih država, regija i gradova smanjuju predrasude, povećava tolerancija i razvoj ličnosti, a mladi dobijaju priliku da se zabave i steknu nova prijateljstva. Rezultati istraživanja koja pokazuju da mladi u Subotici retko putuju, kao i da su im putovanja najčešće vezana za ekskurzije opredelili su Udruženje građana «Omladinski eko život» da kao cilj postavi, povećanje mobilnosti mladih.

U Omladinskom infocentru koji se nalazi u Ulici Đure Đakovića broj 9 na prvom spratu, mladi Subotičani svakog radnog dana od 9 do 15 časova mogu potpuno besplatno dobiti korisne informacije koje će im omogućiti jeftino i bezbedno putovanje po zemljama Evropske Unije. Pored informacija o jeftinom smeštaju mogu dobiti i savete o osiguranjima, popustima i kulturnim dešavanjima u zemlji koju žele da posete.

Sve informacije vezane za rad Omladinskog turistističkog centra mogu se dobiti putem telefona 065 5164572 ili na sajtu idemdo.com koji bi trebalo sutra da počne sa radom.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1561
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.