Komentara: 5
Pregleda: 3466

Rad mesnih zajednica na očuvanju životne sredine

02.08.2013. u 16:46h
Izvor: RTV Yueco
U Gradskoj kući predstavnicima 31 mesne zajednice uručeni su Ugovori na osnovu Konkursa za finansiranje aktivnosti na unapređenju stanja životne sredine na teritoriji grada. Ukupan iznos sredstava je 5 miliona dinara, pri čemu je maksimalan iznost dodeljen mesnoj zajednici 150 000 dinara.
Rad mesnih zajednica na očuvanju životne sredine

Jedna, od ukupno 31 MZ kojima su dodeljena sredstva, je MZ Novi grad. Ova MZ je i prošle godine konkurisala za sredstva od kojih je napravljen plato za kontejnere, a ove godine dobijenim sredstvima biće nastavljen započeti projekat. Odobrena sredstva u iznosu od 145 000 dinara biće iskorišćena za izradu platoa za kontejnere, ozelenjavanje, kao i za postavljanje klupa.

Cilj ovog konkursa je jačanje kapaciteta mesnih zajednica za rešavanje problema zaštite životne sredine, kroz volonterske akcije, obrazovne programe i nabavku opreme. Sredstvima iz lokalnog budžeta u ukupnom iznosu od 5 miliona dinara, biće finansirane akcije čišćenja prostora i suzbijanja invazivnih vrsta, obrazovne aktivnosti iz oblasti zaštite životne sredine, projekti uređenja, kao i ostale aktivnosti koje uključuju lokalnu inicijativu.

Prošle godine, za sredstva u iznosu od 3 miliona dinara, konkurisale su 24 MZ, a prema rečima nadležnih, cilj je da se naredne godine u projekat uključe i preostale MZ, kako bi se u svih 37 postigao značajan rezultat na polju očuvanja životne sredine.

Izvor: RTV Yueco
Projekti za unapređenje životne sredine Projekti za unapređenje životne sredine Projekti za unapređenje životne sredine Projekti za unapređenje životne sredine Projekti za unapređenje životne sredine Projekti za unapređenje životne sredine Projekti za unapređenje životne sredine Projekti za unapređenje životne sredine
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 11 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 3466
Povezane teme

zaštita životne sredine

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.