Komentara: 2
Pregleda: 2041

Radionice u okviru projekta "Od slavine do jezera"

04.11.2015. u 16:56h
Izvor: Subotica.com
U toku su radionice koje se realizuju u okviru projekta "Od slavine do jezera".
Radionice u okviru projekta "Od slavine do jezera"

Cilj projekta je podizanje ekološke svesti o Palićkom i Ludaškom jezeru dece uzrasta od 6 do 15 godina u Subotici. U okviru radionica deca su i mala priliku da steknu znanja o zaštiti Palićkog i Ludaškog jezera.

Dugoročni cilj koji će se postići projektom je promena u ponašanju prema životnoj sredini, konkretno u promeni ponašanja svakog pojedinca obuhvaćenog projektom, prema zagađenju Palićkog i Ludaškog jezera. Za sada su održane četiri radionice za učenike prvih I četvrtih razreda OŠ “Sonja Marinković”.

Ovom prilikom organizatori se zahvaljuju i učiteljicama: Aleksandri Milivojević, Branki Anđelović, Ruži Josić i Đurđici Ormai, kao i direktoru škole Pajici Bašić što su im izašli u susret i našli prostora za neformalno obrazovanje učenika o značaju jezera. Voditeljka radionica je bila Sandra Iršević, a narednih dana će se nastaviti sa radionicama I predavanjima.

U okviru druge faze projekta, biće organizovane likovne radionice na temu: kako zaštititi jezero Palić? Od radova dece koja budu zainteresovana da učestvuju izradiće se ekološki strip.

Verujemo da će izložbom svojih stripova i radova deca pronaći put da utiču na građane Subotice sa ciljem da podignu nivo svesti o značaju okruženja u kojem žive, a posebno o tome šta svaki pojedinačni građanin Subotice može da uradi kako bi se sprečilo zagađenje Palićkog i Ludaškog jezera, navode organizatori. Period realizacije projekta je 01.9.2015. do 01.4.2016. godine. Projekat realizuje udruženje "Cosmo" i podržan je od strane lokalne samouprave, odnosno  Sekretarijata za poljoprivredu i zaštitu životne sredine, Odsek za zaštitu životne sredine i održivi razvoj.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 10 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2041
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.