Komentara: 0
Pregleda: 1792

Radionice za mlade u organizaciji Fondacije Fokus

28.01.2011. u 17:04h
Izvor: RTV Yueco
Radionice za mlade u organizaciji Fondacije Fokus
U okviru projekta „Dobrodošli u svet starih zanata i umetnosti” čiji je organizator Fondacija Fokus u partnerstvu sa mađarskom organizacijom Matriks, na Paliću se održava četvorodnevna radionica za mlade. Radionice su namenjene mladima od 13 do 19 godina iz okoline Subotice i Segedina, a realizuju se u okviru programa prekogranične saradnje, čiji je pokrovitelj Evropska unija. Cilj projekta je upoznavanje  mladih sa osnovnim tehnikama  umetnosti i starih zanata radi širenja  omladinskog preduzetništva.

U zavisnosti od svojih afiniteta dvadesetdvoje mladih ljudi opredelilo se za neki vid umetnosti i starih zanata kao što su muzika, likovna umetnosti i fotografija, kao i pustovanje, tkanje i izrada predmeta od kukuruzne ljuske. Izuzev radioničarskog rada, učesnici su u mogućnosti da kroz druženje i kreativan rad upoznaju susednu kulturu, jezik i običaje.

Cilj projekta WARC je osnaživanje omladinske kulture u prigradskim naseljima  te su prioritet za učešće imali mladi iz prigradskih naselja Subotice i Segedina. Nakon završene obuke očekuje se otvaranje mesnih omladinskih kancelarija koje će biti opremljene iz sredstava Evropske unije za ovaj projekat. Dugoročni cilj projekta odnosi se na uspostavljanje autonomne i samoodržive kulturne produkcije u prigradskim naseljima koju bi vodili njihovi mladi predstavnici.

Poslednjeg dana radionica, u nedelju, planira se prezentacija radova nastalih u toku četiri dana.   Održavanje radionica biće nastavljeno već u februaru,  kada će od 9. do 13. u Segedinu biti organizovane radionice za mlade od 20 do 25 godina starosti. Seminar, hrana i smeštaj  potpuno su besplatni, kao i prevoz. Ovo je jedinstvena prilika za sve mlade koji imaju talenat i volju da uče a žive u prigradskim naseljima da se uključe u projekat i nauče tajne kulturnog preduzetništva.
Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1792
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.