Komentara: 0
Pregleda: 1826

Radnici Bratstva se svraćaju na svoja radna mesta

19.09.2009. u 10:12h
Izvor: RTV Yueco
<p>Radnici Bratstva nagog dukog perioda konačno se vraćaju na svoja radna mesta. Velikim naporom Samostalnog sindikata, gradonačelnika Subotice Sa&scaron;e Vučinića i radnika ovog preduzeća zadržano je 328 radnih mesta.</p>
Radnici Bratstva se svraćaju na svoja radna mesta

Uz pomoć Ministarstva ekonomije sklopljen je posao sa Železnicom o popravci 100 vagona, koji mora da se završi do kraja godine. Zbog posla vrednog 101 milion dinara radnici će se od ponedeljaka naći na svojim radnim mestima.

Bratstvo je jedno od retkih preduzeća koje je nakon lošeg upravljanja većinskog vlasnika, dospelo da dobar put da ponovo stane na noge. Na namenski račun Bratstva već je uplaćeno 30 miliona dinara koji će biti iskorišteni da se svim radnicima podeli akontacija za avgust i septembar, kao i putni troškovi za septembar u visini od 30 000 dinara.

Potpredsednik Samostalnog sindikata Ištvan Huđi kaže da je veoma zadovoljan dosadašnjim postignutim uspehom, ali napominje da mukotrpan posao tek predstoji. On je takođe napomenuo da u vreme kada ljudi sve češće ostaju bez posla, veliki je uspeh sačuvati 328 radnih mesta, pogotvo ako se uzme u obzir da su od ovog preduzeća mnogi odavno digli ruke.

Problema u Bratstvu svakako da ima još. Preduzeće i imovina su pod hipotekom, a dugovanja prema sudu, radnicima i poveriocima su velika. Za ovo preduzeće tek predstoji mukotrpan rad kako bi se dovelo do stanja kakvo ono zaslužuje i kakvo je nekada bilo.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 15 godina i 1 nedelju
Komentara: 0
Pregleda: 1826
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.