Komentara: 0
Pregleda: 1967

Radnici Medoprodukta dobili plate

17.03.2009. u 15:12h
Izvor: RTV Yueco
<p>&Scaron;trajk u Medoproduktu je zavr&scaron;en. Radnicima su isplaćene zaostale plate i putni tro&scaron;kovi i postignut sporazum o dinamici plata u budućnosti. U Bratstvu se jo&scaron; uvek ne nazire izlaz iz najteže sutuacije u preduzeću od njegovog osnivanja po&scaron;to najavljene promene vlasnika nema niti spremnosti sada&scaron;njeg da isplati zaostale zarade.</p>
Radnici Medoprodukta dobili plate

Za to vreme, pojavilo se nekoliko zainteresovanih kupaca za 29. Novembar, preduzeće koje je u vlasništvu akcijskog fonda, a da li će prodaje biti zavisi od mogućnosti otpisa i reprogama dugova.

Nakon mesec dana štrajka, radnici Medoprodukta koji u proseku imaju po 25 godina radnog staža, konačno su dobili zarade. Isplaćene su im plate koje su zaostale iz prošle godine i dogovorena dinamika za budući period.

Dijametralno suprotna situacija je u Bratstvu. Agonija i dalje traje. Radnicima se duguje više od šest plata i četiri mesečne naknade za putne troškove. Izabran je novi direktor preduzeća, a protiv dosadašnjih i većinskog vlasnika Vladimira Delića je podneta krivična prijava zbog trenutne situacije u Bratstvu.

U međuvremenu su se pojavili zainteresovani kupci za 29. novembar. Da li će do prodaje doći, zavisi od države u čijem je vlasništvu ova fabrika i njene spremnosti da otpiše dugovanja giganta koji trenutno ima negativan kapital.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 15 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1967
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.