Komentara: 82
Pregleda: 10373

Radnici Pošte u štrajku: Prazni novčanici naveli nas na obustavu rada

09.11.2023. u 08:43h
Izvor: Subotica.com
Radnici Pošte u štrajku: Prazni novčanici naveli nas na obustavu rada

Niske zarade i "prazni novčanici" naveli su deo radnika Pošte iz Subotice da se pridruže kolegama iz drugih mesta i stupe u obustavu rada. Od ponedeljka, rad su obustavili radnici raspoređeni u preradnom centru koji imaju ugovor na neodređeno vreme, kuriri u "Post-ekspresu", kao i pojedini poštari. Kako najavljuju nezadovoljni radnici sa kojima smo razgovarali, iz dana u dan sve je više onih koji se odlučuju da se pridruže kolegama u borbi za veća primanja.

-  Na obustavu rada naveli su nas prazni džepovi i novčanici. Sa malim platama dovedeni smo do ruba egzistencije. Nekada su plate u Pošti bile dosta velike u odnosu na republički prosek, a sada radnici primaju oko 55 hiljada mesečno. Zato smo tražili povećanje primanja od 30 odsto kako bismo mogli koliko-toliko pristojno da živimo. Takođe, tražili smo i isplatu tzv. trinaeste plate i taj zahtev je prihvaćen. Međutim, nije nam isplaćeno u proseku 89 hiljada dinara kako je izjavio v.d. direktora Pošte, Zoran Đorđević, već smo u svi dobili u proseku oko 60 hiljada dinara - objašnjavaju radnici Pošte iz Subotice koji su u obustavi rada od ponedeljka.

Radnici Pošte u štrajku: Prazni novčanici naveli nas na obustavu radaRadnici koji su u štrajku, osim viših primanja, traže i da im se obezbede bolji uslovi za rad kroz kadrovsko pojačanje.

Momentalni prijem optimalnog broja izvršilaca u tehnologiji je još jedan zahtev radnika koji su u obustavi rada. Jednostavno, obim posla se povećava iz dana u dan, samim tim su i teži uslovi za rad, a nema dovoljan broj izvršilaca. Zahtevamo i da se prekine sa praksom tog nekog favorizovanja radnika. Poslednji naš zahtev tiče se toga da svi ovi uslovi budu garantovani od strane Vlade Republike Srbije - rekli su nam nezadovoljni radnici iz Subotice - Mi jesmo u obustavi rada, ali odlazimo na radno mesto i ne remetimo radni proces niti kolege koje nam se nisu pridružile u obustavi. 

Radnici Pošte u štrajku: Prazni novčanici naveli nas na obustavu radaInače, nakon sinoćnjeg sastanka čelnika JP "Pošta Srbije" i predstavnika nekoliko sindikata dogovoreno je da se pošalje pismo resornom ministarstvu i za danas inicira sastanak sa predstavnicima Vlade Republike Srbije i Ministarstva za informisanje i telekomunikacije.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 meseci i 1 nedelju
Komentara: 82
Pregleda: 10373
Povezane teme

pošta

štrajk

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.