Komentara: 6
Pregleda: 9347

Radno vreme za prvomajske praznike

28.04.2023. u 13:34h
Izvor: Subotica.com
Tokom predstojećih prvomajskih praznika, javna preduzeća i ustanove i drugi objekti, uglavnom će svoj rad organizovati kroz dežurstva ili skraćeno radno vreme.
Radno vreme za prvomajske praznike

DOM ZDRAVLJA / AMBULANTE

Tokom prvomajskih praznika, ambulante u gradu i van grada neće raditi, osim ambulante Ogranak IV (Karađorđev put 55) koja će biti otvorena od 7 do 20 časova.

Dežurstvo u Bajmoku i Čantaviru je organizovano 00-24 časa.

Služba za zdravstvenu zaštitu dece organizovaće dežurstvo u Dečijem dispanzeru (ul. Đure Đakovića br 14 ) u vremenu od 7 do 20 časova.

Stomatološka služba organizovaće dežurstvo u Zubnoj poliklinici (ul. Trg žrtava fašizma br 16) u vremenu od 07-13 časova.

Respiratorna ambulanta (ATD-Harambašićeva) radiće od 7 do 14 časova.
 

POŠTA

Za predostojeće praznike. 1. i 2. maja, Pošta GP Horgoš radiće 00-24, dok pošte u gradu neće raditi.


RED VOŽNJE AUTOBUSA

Za vreme predstojećih prvomajskih praznika linije "Subotica transprota" saobraćaće na sledeći način:

Sve gradske i prigradske linije će 1. i 2. maja saobraćati po redu vožnje za nedelju. 

Linija Subotica - Beograd neće saobraćati. Međunarodna linija Subotica - Segedin neće saobraćati 1. maja, dok će 2. maja saobraćati po redovnom redu vožnje. 

Linija Subotica - Novi Sad sa vremenom polaska iz Subotice 11.45 i vremenom povratka u 20 časova iz Novog Sada saobraćaće svakodnevno i tokom praznika.

Linija 6 saobraćaće po izmenjenom redu vožnje i to:

1. maja od 9 sati na svakih 15 minuta od Lifke i od Vikend naselja. Poslednji polazak je u 00.30 iz Vikend naselja. 

2. maja od 9 sati na svakih 15 minuta od Lifke, odnosno od Vikend naselja. Posledni polazak iz Vikend naselja je 22.15.

U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika za vreme obeležavanja Prvomajskih praznika doći će do korekcije u redu vožnje linije 6 u skladu sa zahtevima za prevozom.

SINAGOGA

Sinagoga će u utorak raditi po redovnom radnom vremenu, tj. od 10 do 18 časova.


PARKING

Parking servis u dane državnih praznika 1. i 2. maja neće naplaćivati svoje usluge u zoniranim delovima grada.


ODNOŠENJE SMEĆA

JKP "Čistoća i zelenilo" 1. maja neće odvoziti smeće, dok će se 2. maja smeće odvoziti iz Čantavira (prvi deo naselja, gledano iz pravca Subotice, zaključno sa Topolskim i Čantavirskim putem) i iz Višnjevca.


GRADSKA UPRAVA

Za Gradsku upravu ponedeljak i utorak, odnosno 1. i 2. maj biće neradni dani.


POGREBNO / SAHRANE

Prodavnica pogrebne opreme i organizacija sahrana radiće u ponedeljak, 1. maja od 8 do 12 sati,  utorak, 2. maja od 8 do 13 sati. 

U ponedeljak, 1. maja neće biti sahranjivanja u grobljima JKP "Pogrebno Subotica", dok će se u utorak sahrane obavljati po ustaljenim terminima. 

Pogrebno će dežurati 00-24 sata (telefon 024/66-55-44).

Usluge u delu grobne evidencije biće dostupne u utorak, 2. maja, dok 1. maja ovaj deo preduzeća neće raditi.


SUBOTIČKE PIJACE 

Tokom prvomajskih praznika, u ponedeljak i utorak 1. i 2. maja godine, pijace će raditi po prazničnom radnom vremenu, odnosno od 6 do 13 časova.

U ponedeljak  i utorak, 1. i 2. maja, direkcija preduzeća neće raditi.

Buvljak će raditi po ustaljenom radnom vremenu. 

 

PRODAVNICE

Lidl prodavnice će 1. maja biti zatvorene, dok će od 2. maja raditi po ustaljenom radnom vremenu. Prodavnice trgovisnkog lanca Maxi će u ponedeljak biti zatvorene, izuzev prodavnica u centru (Trg Jovana Nenada) i na Prozivci (Bajnatska bb) koje će raditi skraćeno, do 14 časova, dok će 2. maja svi objekti raditi po ustaljenom radnom vremenu. Idea objekti će 1. maja po skraćenom radnom vremenu od 7 do 15 časova, dok će  prodavnica na Segedinskom putu raditi po redovnom radnom vremenu. 2. maja se svi objekti vraćaju u ustaljeno radno vreme. Roda market na Beogradskom putu radiće skraćeno, od 7 do 14 časova, dok će Roda na Segedinskom putu raditi po ustaljenom radnom vremenu. Univerexport prodajni objekti radiće 1. maja do 14 časova, a od 2. po redovnom radnom vremenu. 

 

ZOOVRT PALIĆ

Zoološki vrt će imati poseban program za period od 29. aprila (subota) do 2. maja (utorak). Radno vreme će biti od 8 do 20 sati, a cena karata ostaje ista kao i ostalih dana u godini. 

Program za ova 4 dana: 

- grupa slikara iz Subotice i Palića - izložba slika i slamarki udruženje Matija Gubec - u EAR kongresnoj sali, pored volijere za afričke lavove, od 9h do 19h

- edukativna izložba "Kome ovo pripada?" u učionici IPA, preko puta volijere šimpanze, od 9h do 19h.
Izložba je edukativnog karaktera za posetioce, prilika da se vide kljove, lobanje, jaja, pera, kože i krzna različitih životinja. Izložbu priprema Jelena Toljagić, dipl.biolog i edukator Zoo vrta Palić.

- izložba fotografija "Priče iz prihvatilišta za napuštene pse i mačke", u saradnji sa JKP "Čistoća i zelenilo" Subotica, amfiteatar desno od žirafarnice, od 9 do 19h. Fotografije pasa iz azila i razgovor sa radnicima Prihvatilišta za napuštene pse i volonterima Zoo Palić. Želimo da inspirišemo posetioce zoo vrta, koji su zainteresovani za dobrobit svih životinja, da pronađu prijatelja u gradskom azilu za pse i mačke ili u udruženjima sa registrovanim prihvatilištem i na taj način pomognu napuštenim životinjama.

Program hranjenja životinja - od 9h do 18h po sledećem rasporedu:
9h mrki medved,
10h eland antilope,
12h kamile,
13h majmuni,
14h kozice,
15h mekano-oklopna kornjača,
16h ara papagaji,
18h merkati


OBJEKTI JKP STADION

 Objekti pri JKP Stadion - Gradsko strelište, Dudova šuma, SRC Prozivka, Sportski tereni u Prvomajskoj, Stonoteniska sala, Hala sportova, Gradski stadion, Uprava neće raditi 1. maja.

2. maja će biti obezbeđeno dežurtstvo za potrebe sportista na Sportskim terenima u Prvomajskoj, u Hali sportova kao i na Gradskom stadionu. 

SRC "Prozivka"  će 2. maja raditi po ustaljenom radnom vremenu. 


SUBOTIČKA TOPLANA

Blagajne ovog preduzeća biće zatvorene u ponedeljak i utorak, 1. i 2. maja.


SUBOTICAGAS

Preduzeće "Suboticagas" neće raditi 1. i 2. maja. Dežurna služba će raditi po ustaljenom rasporedu, od 0 d 24 časa, a dostupna je putem telefona 024/641-211.


GRADSKA BIBLIOTEKA

Gradska biblioteka Subotica će tokom 1. i 2. maja biti zatvorena. Od srede, 3. maja, ova ustanova radiće po ustaljenom radnom vremenu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 2 meseca
Komentara: 6
Pregleda: 9347

Povezana vest

Povezane teme

neradni dani za prvi maj

prvomajski praznici

dežurstva za vreme praznika

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.