Komentara: 1
Pregleda: 2024

Radovi na koridoru 10 napreduju bolje od planiranog

30.05.2010. u 17:03h
Izvor: S media
Radovi na koridoru 10 napreduju bolje od planiranog

Radovi na izgradnji autoputa na severnom kraku Koridora 10, od Novog Sada do Horgoša i od Subotice do Kelebije, napreduju bolje nego što je planirano, izjavio je danas ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić i najavio još jednu kontrolu radova na toj deonoci u utorak.

„Radovi ,koji su počeli 27. aprila, apsolutno idu i pre roka se završavaju deonice koje je trebalo da počnu sa radom. Prva kontrola biće 1. juna kada ćemo videti šta se uradilo i do tada bi trebalo da otvorimo radove na celoj deonici", rekao je Mrkonjić.

U 2010. godini biće, prema rečima ministra za infrastrukturu, otvoreni radovi u vrednosti od oko 800 miliona evra na svih 230 kilometara na Koridoru 10 kroz Srbiju.

Ministar je istakao da to ministarstvo planira ove godine da završi ceo severni krak Koridora 10 odnosno ukupno oko 130 kilometara autoputa.

On je objasnio da pored izgradnje 110 kilometara leve trake autoputa od Horgoša do Novog Sada i obilaznice oko Subotice do Kelebije to obuhvata i obilaznicu oko Novog Sada u dužini od oko 12,5 kilometara i novi most kod Beške sa priključnim saobraćajnicama.

„Znači, ukupno je oko 130 kilometara na autoputu izmedju Beške i Horgoša i planiramo da do kraja godine završimo sve. Dozvoljavam mogućnost da se eventualno most Beška prolongira za mesec-dva", naveo je Mrkonjić.

Izvor: S media
Postavljeno pre 14 godina i 4 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 2024
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.