Komentara: 1
Pregleda: 1802

Radovi na zaštićenom delu Narodnog pozorišta

03.10.2010. u 20:02h
Izvor: Grad Subotica portal
Radovi na zaštićenom delu Narodnog pozorišta

Radovi na betonskoj konstrukciji novog dela objekta Narodnog pozorišta su završeni, čime su se definisali krajnji gabariti tog dela obejkta koji odstupaju od prvobitno predviđenih. Prvobitno predviđeni projekat je podrazumevao podjednake visine objekta i sa strane Trga slobode i sa strane Korzoa. Nakon intervencije Međuopštinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture, objektu je sa strane Korzoa oduzet jedan sprat kako po visini nebi odudarao od susednih objekata.

 

Radovi na pozorištau se sele na zaštićeni deo

Sredstva namenjena za izgradnju poslednjeg sprata na novom delu će se utrošiti na radove na starom delu obejkta. Pre par dan je sa Fondom za kapitalna ulaganja APV potpisan ugovor o prenameni tih sredstava, te će preostala sredstva druge faze u vrednosti od 35 miliona dinara, biti prebačena na radove podbetoniranja (ojačanja temelja betonom visine 1m) i zidanja zastićenog dela. U toku su radovi na podbetoniranju, a kroz nekih 15 dana će radnici krenuti sa zidanjem starog dela i njegovim spajanjem sa novim delom.

Radovi na zaštićenom delu Narodnog pozorišta

Deo na kom će uslediti zidanje i spajanje zaštićenog dela i novog dela objekta

U narednim danima će, sa Fondom za kapitalna ulaganja biti potpisan i ugovor vredan 45 miliona dinara uz pomoć kojeg će se zaštićeni deo izgraditi do pod krov, i tada bi Narodno pozorište trebalo da dobije svoje krajnje gabarite.

 

Izvor: Grad Subotica portal
Postavljeno pre 13 godina i 11 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1802
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.