Komentara: 1
Pregleda: 2322

Rajhl palata - kulturna vrata Subotice

26.12.2014. u 15:00h
Izvor: Subotičke novine
Moderna galerija Likovni susret obeležila je na izuzetan način 110 godina od izgradnje Rajhlove palate u Subotici, a program je naslovljen „Čajanka sa Ferencom Rajhlom” kao i koncertom grupe “Etnokor”.
Rajhl palata - kulturna vrata Subotice

Tema gotovo lirski definisanog poziva, za posetioce izložbi koje se u kontinuitetu decenijama organizuju u tom značajnom zdanju kulture, doprinela je velikom interesovanju Subotičana i poštovalaca umetničkog stvaranja da se odazovu pozivu na čajanku.

Kustoškinja galerije Likovni susret Jasmina Vidaković Jovančić istakla je da je to secesijsko zdanje i građevina veliki izazov za turiste, kojima je jedinstven doživljaj da posete ne samo izložbe koje se u koninuitetu organizuju, nego da se dive i eksternom izgledu i unutrašnjem sjaju Rajhlove palate.

- "Ova građevina već više od jednog veka privlači pažnju Subotičana ali i svih turista, upućenih u znamenitosti grada, a onim putnicima koji u Suboticu dolaze vozom, Rajhlova palata je prvo zdanje koje odmah ostavlja prijatan utisak, izazivajući divljenje već prilikom dolaska u grad. Već više decenija ona takođe predstavlja dom moderne Galerije, koja omogućava i rukovodstvu i samim umetnicima grada i čitave Srbije, da u tom prostoru omoguće velike umetničke izložbene izazove, spajajući dela moderne likovne umetnosti stvaralaca koji izlažu u Evropi i svetu, a kojima je specifična arhitektura zgrade Likovnog susreta potpuna satisfakcija i podjednako atraktivan prostor kakav se može naći tek u Beogradu, pa stoga privlači i veliki broj posetilaca i turista" - istakla je pored ostalog kustoškinja Jasmina Vidaković Jovančić.

Izvor: Subotičke novine
Postavljeno pre 9 godina i 7 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2322
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.