Komentara: 32
Pregleda: 8532

Raspisan konkurs za 10 komunalnih milicionera

25.09.2022. u 12:00h
Izvor: Subotica.com
Gradska uprava subotička raspisala je prošle sedmice konkurs za obavljanje poslova komunalnog milicionera, za 10 vršilaca dužnosti. Rok za prijavu je 3. oktobar, prvi razgovori će se obaviti 10. oktobra.
Raspisan konkurs za 10 komunalnih milicionera

Kako se navodi u oglasu, sa izabranim kandidatima sprovodi se stručno osposobljavanje nakon čega se potpisuje Ugovor o radu, odnosno sledi stupanje u radni odnos.

Što se tiče opštih uslova, od kandidata se očekuje da poseduje državljanstvo Republike Srbije; da je punoletan i da nije otpušten iz iz javnog sektora zbog teže povrede dužnosti, odnosno da nije pravnosnažno osuđivan na kaznu zatvora od najmanje šest meseci.

Po pitanju obrazovanja i stručnosti, neophodno je da kandidat poseduje minimalno diplomu četvorogodišnje srednje škole i godinu dana radnog iskustva u struci.

Rok za podnošenje prijava je do 3. oktobra tekuće godine.

Adresa na koju se podnose prijave je Gradska uprava Grada Subotice (Trg slobode 1), sa naznakom: „za konkurs - stručno osposobljavanje za poslove komunalnog milicionara.“

Više detalja o uslovima i načinu prijave na konkursu za posao.

Po Zakonu o komunalnoj miliciji ("Sl. glasnik RS", br. 49/2019) definisano je da se komunalna milicija na teritoriji lokalne samouprave obrazuje za zakonom određene poslove čijim obavljanjem se obezbeđuje izvršavanje nadležnosti jedinice lokalne samouprave u oblastima, odnosno pitanjima komunalne delatnosti, zaštite životne sredine, ljudi i dobara i obezbeđuje zaštita i održava red u korišćenju zemljišta, prostora, lokalnih puteva, ulica i drugih javnih objekata, kao i obezbeđuje nesmetano obavljanje zakonom određenih poslova iz nadležnosti jedinice lokalne samouprave (u daljem tekstu: poslovi komunalne milicije).

Komunalna milicija izdaje upozorenja i podnosi zahteve za pokretanje prekršajnog postupka za postupanja suprotno zakonu kojim se uređuju državni simboli, osim u odnosu na državne organe, organe teritorijalne autonomije, jedinica lokalne samouprave i imaoce javnih ovlašćenja.

Komunalna milicija u obavljanju poslova sarađuje sa građanima u skladu sa zakonom i propisima kojima se uređuje obavljanje komunalnih i drugih poslova iz nadležnosti jedinice lokalne samouprave. Građani mogu komunalnoj miliciji podnositi prijave, peticije i predloge u vezi sa komunalnim redom pisanim putem, a u hitnim slučajevima telefonom i neposrednim usmenim obraćanjem, o čemu komunalna milicija pravi službenu zabelešku. Komunalna milicija dužna je da građane, na njihov zahtev, obavesti o ishodu postupanja.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 1 dan
Komentara: 32
Pregleda: 8532
Povezane teme

komunalna milicija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.