Komentara: 0
Pregleda: 286

Raspisan konkurs za dodelu sredstava talentovanim đacima i studentima

02.10.2024. u 10:46h
Izvor: Subotica.com
Raspisan je konkurs za dodelu novčanih sedstava za podsticanje mladih talenata grada Subotice, odnosno za pružanje posebnih oblika pomoći talentovanim učenicima osnovnih i srednjih škola kao i studentima koji se školuju iz budžeta na državnim visokoškolskim ustanovama. Takođe, konkurs se odnosi i na dodelu sredstava nagrađivanim učenicima osnovnih i srednjih škola za postignute uspehe na priznatim takmičenjima koje je ministarstvo nadležno za poslove prosvete utvrdilo kalendarom takmičenja i smotri.
Raspisan konkurs za dodelu sredstava talentovanim đacima i studentima

Dodeljuju se novčana sredstva za podsticanje razvoja do najviše 100 mladih talenata godišnje, odnosno do 35 studenata, do 35 učenika srednjih škola i do 30 učenika osnovne škole. 

Pravo na dodelu novčanh sredstava mogu ostvariti mladi talenti pod uslovima da su državljani Republike Srbije i da imaju prebivalište na teritoriji Grada Subotice najmanje jednu godinu do dana podnošenja prijave za dodelu sredstava.

Pravo na dodelu novčanih sredstava mogu ostvariti učenici i studenti pod uslovima da imaju prosečnu ocenu iznad 8,50, da su položili sve ispite iz prethodnih godina studija i da nisu obnovili nijednu godinu studiranja, odnosno da nisu ponavljali razred.

Konkurs je otvoren do 15. oktobra. Prijave sa propisanom dokumentacijom podnose se u zatvorenoj koverti u pisarnicu u Gradskom uslužnom centru ili putem pošte na adresu Grad Subotica, Trg slobode 1, 24 000 Subotica sa naznakom "Prijava za konkurs za dodelu sredstava - mladi talenti". 

Celokupan tekst konkursa, kao i obrazac prijave možete pronaći na zvaničnoj internet stranici grada.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 časova i 30 minuta
Komentara: 0
Pregleda: 286
Povezane teme

konkurs

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.