Komentara: 11
Pregleda: 3168
Foto

Raspisan konkurs za podršku projekata u kulturi

18.02.2022. u 13:35h
Izvor: Subotica.com
U skladu sa Zakonom o kulturi i uredbama o kriterijumima, merilima i načinu izbora projekata u kulturi koji se finansiraju i sufinansiraju iz budžeta Republike Srbije, AP Vojvodine i jedinica lokalne samouprave i po Statutu Grada Subotice, danas je raspisan kokurs za finansiranje i sufinansirane projekata u kulturi na teritoriji grada za 2022. godinu.
Raspisan konkurs za podršku projekata u kulturi

Konkurs je otvoren do 21. marta, a kulturnim delatnicima biće na raspolaganju 43 miliona dinara.
Kako je najavila Jasmina Stevanović, sekretar Sekretarijata za društvene delatnosti, konkurs je raspisan za projekte koji se odnose na očuvanje, unapređenje, razvoj kulture, umetnosti, savremenog umetničkog stvaralaštva.

- Pozivamo sve zainteresovane subjekte u kultrui da podnesu kvalitetne, sadržajne i inovativne projekte koji odgovaraju kriterijumima. Oni treba da budu usklađeni sa opštim interesom u kulturi i sa prioritetima konkursa, a pre svega da utiču na kulturni život građana – poručila je Jasmina Stevanović. - Neophodno je da podnosilac projekta poseduje stručne i umetničke kapacitete koji su potrebni za realizaciju projekta, neophodne resurse i da ima razrađen finansijski plan, koji je usklađen sa planom aktivnosti projekta. Komisija vrši ocenu projekta i daje predlog gradonačelniku, koji donosi konačnu doluku. Nacionalni saveti nacionalnih manjina takođe daju predlog  za raspodelu sredstava koja se dodeljuju putem konkursa organizacijama i udruženjima nacionalnih manjina u oblasti kulture.

Raspisan konkurs za podršku projekata u kulturiKonkurs se raspisuje za oblasti:  književnost – stvaralaštvo i prevodilaštvo, muzika – stvaralaštvo, produkciju i interpretaciju, likovne, primenjene, vizuelne umetbosti, dizajn, arhitekturu, zatim za pozorišnu umetnost koja podrazumeva stvaralaštvo, produkciju i interpretaciju.  Za umetničke igre – klasičan balet, narodne igre, savremeni ples, filmsku umetnost i ostalo audio-vizuelno stvaralaštvo i manifestacije vezane za ovu oblast, za digitalno stvaralaštvo i multimediju, izvođenje programa i kulturnih sadražaja, poput mjuzikla, pantomime, uličnih umesnosti. Takođe, za otkrivanje, prikupljanje, zaštitu , korišćenje i upravljanje kulturnimm nasleđem i za naučno-istraživačke i edukativne delatnosti u kulturi.

Raspisan konkurs za podršku projekata u kulturi- Pravo učešća imaju ustanove, umetnička i druga udruženja registrovana za obavljanje delatnosti kulture, zatim pojedinci, umetnici, saradnici, stručnjaci u kulturi, kao i drugi subjekti u kulturi, osim ustanova čiji je osnivač Republika Srbija, AP Vojvodina ili jedinica lokalne samouprave koje se finansiraju shodno Zakonu o kulturi i ne mogu učestvovati na konkursima koje raspisuju njihovi osnivači – naglasila je Milanka Kostić, član Gradskog veća za kulturu. - Za svaki projekat se podnosi posebna prijava, isključivo na obrazcu broj 1. i treba da se odluči za samo jednu oblast. Prijavu je potrebno dostaviti u štampanom obliku u Gradski uslužni centar ili poslati poštom, a u elektronskom obliku poslati na mail adresu koja stoji u tekstu konkursa.

Izvor: Subotica.com
Predstavljanje konkursa za kulturu, društveni i humanitarni rad Predstavljanje konkursa za kulturu, društveni i humanitarni rad Predstavljanje konkursa za kulturu, društveni i humanitarni rad Predstavljanje konkursa za kulturu, društveni i humanitarni rad Predstavljanje konkursa za kulturu, društveni i humanitarni rad Predstavljanje konkursa za kulturu, društveni i humanitarni rad Predstavljanje konkursa za kulturu, društveni i humanitarni rad Predstavljanje konkursa za kulturu, društveni i humanitarni rad
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 7 meseci
Komentara: 11
Pregleda: 3168
Povezane teme

konkurs za dodelu bespovratnih sredstava

konkurs za finansiranje projekata

konkurs za kulturu

jasmina stevanović

milanka kostić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.