Komentara: 0
Pregleda: 1919

Raspisan konkurs za podsticanje razvoja mladih talenata

28.09.2022. u 12:45h
Izvor: Subotica.com
Grad je raspisao Konkurs za dodelu novčanih sredstava za podsticanje razvoja mladih talenata kroz pružanje posebnih oblika pomoći talentovanim đacima osnovnih i srednjih škola, odnosno studentima koji se finansiraju iz republičkog budžeta, a studiraju u obrazovnim ustanovama čiji je osnivač R. Srbija. Kriterijumi za bodovanje kandidata su uspeh u prethodnoj školskoj, odnosno akademskoj godini i nagrade na takmičenjima.
Raspisan konkurs za podsticanje razvoja mladih talenata

Konkursom je predviđena dodela sredstava za najviše 100 mladih talenata godišnje, odnosno do 20 studenata, do 40 srednjoškolaca i isto toliko osnovaca.

Pravo na dodelu novčanih sredstava mogu ostvariti mladi talenti koji su državljani R. Srbije sa prebivalištem na teritoriji Grada Subotice, najmanje jednu godinu do dana podnošenja prijave za dodelu sredstava. 

Pravo na dodelu novčanih sredstava mogu ostvariti učenici i studenti koji imaju prosečnu ocenu iznad 8,50, koji su položili sve ispite iz prethodnih godina studija, a uslov je i da nisu obnovili nijednu godinu studija, odnosno da nisu ponavljali razred.

Uspeh u prethodnoj godini i nagrade na takmičenjima su kriterijumi za bodovanje kandidata. Po propozicijama konkursa, podnosiocima prijava koji nisu prethodno ostvarili rezultate na takmičenjima, mogu se dodeliti sredstva na osnovu uspeha u prethodnoj školskoj godini, samo ukoliko nema kandidata koji su ostvarili rezultate na takmičenjima. 

Uz popunjeni Obrazac prijave podnosilac zahteva prilaže i kratku biografiju sa ostvarenim rezultatima u prethodnoj godini, izvod iz matične knjige rođenih, uverenje o državljanstvu, fotokopiju lične karte (za maloletnike fotokopija lične karte zakonskog zastupnika), fotokopiju tekućeg računa podnosioca prijave (za mlađe od 18 godina broj tekućeg računa zakonskog zastupnika), fotokopiju svedočanstava, prosek ocena overen od strane obrazovne ustanove (za studente), fotokopiju diploma sa takmičenja i  dokaz da su objavljeni naučni i stručni radovi.

Prijava i dokumentacija podnose se u zatvorenoj koverti dostavom u pisarnicu Gradskog uslužnog centra ili putem pošte na adresu Grad Subotica, Trg slobode 1, 24 000 Subotica, sa naznakom "Prijava za konkurs za dodelu sredstava - mladi talenti". Prijava se može preuzeti u Gradskom uslužnom centru, odnosno klikom ovde

Konkurs je otvoren do 7. oktobra. Više informacija možete dobiti ovde ili pozivom na broj telefona 024/626-928, radnim danima od 8 do 14h.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1919
Povezane teme

stipendiranje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.