Komentara: 7
Pregleda: 4190

Raspisan Konkurs za sufinansiranje projekata crkava i verskih zajednica

20.08.2016. u 18:26h
Izvor: Subotica.com
Gradonačelnik Subotice raspisao je Javni konkurs za sufinansiranje projekata crkava i verskih zajednica u ukupnom iznosu od skoro 2 miliona dinara.
Raspisan Konkurs za sufinansiranje projekata crkava i verskih zajednica

Javni konkurs je raspisan 19. avgusta i namenjen je sufinansiranju projekata crkava i verskih zajednica koje deluju na teritoriji Grada Subotice za 2016. godinu u iznosu od 1.970.000,00 dinara. Sredstva za sufinansiranje projekata crkava i verskih zajednica predviđena su za tekuće popravke i održavanje, projekte adaptacije i projekte rekonstrukcije.

Pravo podnošenja prijave na Konkurs imaju sledeći subjekti:

  • Subotička biskupija Subotica,
  • Pravoslavno arhijerejsko namesništvo subotičko Subotica,
  • Reformatska hrišćanska Crkva, Reformatska crkvena opština Subotica,
  • Evangelička crkvena opština A.V. Subotica,
  • Jevrejska crkvena opština Subotica i
  • Islamska verska zajednica, Odbor Medžlisa Subotica.

Kriterijumi za dodelu sredstava radi sufinansiranja projekata crkava i verskih zajednica iz budžeta Grada su broj vernika u odnosu na ukupan broj vernika na teritoriji Grada, broj objekata crkve odnosno verske zajednice, da li je verski objekat pod zaštitom kao kulturno dobro, stanje u kom se nalazi objekat, sufinansiranje projekta iz drugih izvora, stepen zadovoljavanja javnog interesa i unapređenje stanja u oblasti u kojoj se projekat realizuje.

Prijave se podnose u štampanom obliku predajom u Gradskom uslužnom centru Grada Subotice, Trg slobode 1 ili poštom, a obavezno i u elektronskom obliku na e-mail adresu: crkve@subotica.rs, a sve informacije o Konkursu dostupne su na zvaničnom sajtu grada.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 1 mesec
Komentara: 7
Pregleda: 4190
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.