Komentara: 0
Pregleda: 962

Raspisan konkurs za unapređenje digitalne pismenosti osnovaca i srednjoškolaca

26.11.2021. u 12:48h
Izvor: Subotica.com
U okviru karavana "Digitalna ekspedicija", otvoreno je takmičenje za učenike i nastavnike pod nazivom "Digitalna ekspedicija Izazov 2021/2022", čiji je cilj kreiranje digitalnih obrazovnih sadržaja koji će doprineti povećanju nivoa digitalne pismenosti učenika osnovnih i srednjih škola u Srbiji, sa ukupnim nagradnim fondom od milion dinara.
Raspisan konkurs za unapređenje digitalne pismenosti osnovaca i srednjoškolaca

Konkurs je namenjen timovima osnovnih i srednjih škola, koji mogu da broje tri do pet učenika i jednog do dva nastavnika-mentora, a njihov zadatak je da pripreme idejni projekat za kreiranje digitalnog otvorenog obrazovnog resursa. To može da bude veb-sajt, tekst, video, video-igra, aplikacija za mobilne uređaje ili drugi resurs, koji može da se koristi kao pomoćni nastavni materijal namenjen i učenicima i opštoj javnosti.

Zainteresovani timovi se prijavljuju popunjavanjem formulara, a prijave su otvorene do 13. decembra u 12 časova. Nakon javnog objavljivanja odluke komisije, školski timovi će imati na raspolaganju šest nedelja za realizaciju projektnih ideja. Pored finansijske podrške, pobednički timovi dobiće i podršku kroz konsultacije i mentorstvo eksperata iz ove oblasti.

Konkurs "Digitalna ekspedicija Izazov 2021/2022" raspisali su Zavod za unapređenje obrazovanja i vaspitanja, Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja i program "Nova pismenost", koji partnerski sprovode Američka agencija za međunarodni razvoj, "Propulsion" i Inicijativa "Digitalna Srbija". Detalje uslova takmičenja i odgovore na najčešće postavljena pitanja, možete pročitati na sajtu Zavoda za unapređenje obrazovanja i vaspitanja.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 962
Povezane teme

konkurs

srednjoškolci

osnovci

digitalna pismenost

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.