Komentara: 78
Pregleda: 4089

Raspisani izbori za 17. decembar

01.11.2023. u 12:27h
Izvor: Subotica.com
Građani Srbije na birališta izlaze 17. decembra, kada će biti održani vanredni parlamentarni izbori. Takođe, istog dana održaće se lokalni izbori u 62 grada i opštine, među kojima nijedan nije u Vojvodini. Još uvek nije poznato da li će i kada biti raspisani i pokrajinski izbori.
Raspisani izbori za 17. decembar

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić raspisao je danas vanredne parlamentarne izbore u Srbiji za nedelju 17. decembar 2023. godine. On je rekao da je doneo ukaz o raspuštanju Narodne Skupštine Republike Srbije.

- Na osnovu člana 109, stav prvi i peti Ustava Srbije, i člana 21 stav prvi Zakona o predsedniku Republike, na obrazloženi predlog Vlade, donosim ukaz o raspuštanju Narodne Skupštine Srbije. Pod jedan, raspuštam Narodnu Skupštinu izabranu 3. aprila 2022. godine, i pod dva, ovaj ukaz stupa na snagu danom objavljivanja u Službenom glasniku - rekao je Vučić. - Raspisujem izbore za poslanike za 17. decembar 2023. godine. Rokovi počinju da teku od dana od stupanja na snagu odluke, a ona stupa na snagu od dana objavljivanja u Službenom glasniku.

Raspisani izbori za 17. decembarPredsednik Srbije je građanima poželeo srećno održavanje izbora.

- Živimo u vremenima koja su teška za ceo svet, u vremenu globalnih izazova, ratova i sukoba, u vremenu u kojem je neopghodno da svi budemo ujedinjeni u borbi za očuvanje svih vitalnih i nasionalnih interesa Srbije, u vremenu u kojem ćemo biti pod brojnim pritiscima, kako zbog našeg odnosa prema Kosovu i Metohiji, tako i zbog drugih regionalnih i svetskih pitanja – poručio je Vučić. – Veoma je važno da Srbija sačuva mir, stabilnost ali i unutrašnju koheziju, pokaže svu demokratičnost, a ova kampanja je prilika da na civilizovan način građanima predstavimo različite ideje, različite programe, različite politike koje treba da se takmiče, ali koje nikada i nijednog trenutka neće ugroziti naše vitalne i državne, narodne i nacionalne interese.

Pre raspuštanja parlamenta, predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić raspisao je lokalne izbore koji će se održati u  65 gradova i opština u Srbiji.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 meseci i 2 nedelje
Komentara: 78
Pregleda: 4089
Povezane teme

parlamentarni izbori

Aleksandar Vučić

glasanje

izbori2023

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.