Komentara: 2
Pregleda: 2053

Raspisani konkursi za podršku projekata u oblasti društvenog i humanitarnog rada

08.03.2023. u 13:27h
Izvor: Subotica.com
Grad Subotica raspisao je javni konkurs za finansiranje projekata u oblasti društvenog i humanitarnog rada, kao i javni konkurs za finansiranje programa koji se odnose na realizaciju usluge pomoći u kući i nege u kući za stara, iznemogla, hronično oblela lica, kao i osobe koje nisu u stanju da se staraju o sebi. Rok za ponošenje prijava je 21. mart.
Raspisani konkursi za podršku projekata u oblasti društvenog i humanitarnog rada

Pravo podnošenja prijave za finansiranje ili sufinansiranje programa odnosno projekata u oblasti društvenog i humanitarnog rada imaju udruženja građana osoba sa invaliditetom, udruženja koja se bave zaštitom i pružanjem pomoći građanima koji se zbog socijalnih ili zdravstvenih okolnosti nalaze u stanju socijalne potrebe, udruženja koja se bave zaštitom i promovisanjem prava deteta, kao i položaja i prava marginalizovanih grupa, durugi subjekti u oblasti društvenog i humanitarnog rada. Subjekti u oblasti društvenog i humanitarnog rada imaju pravo da podnesu prijavu pod uslovom da im je registrovano sedište na teritoriji Subotice.

Pravo podnošenja prijave za finansiranje ili sufinansiranje usluga pomoći u kući i nege u kući imaju udruženja građana, neprofitne organizacije i ustanove registrovane za obavljanje delatnosti društvenog i humanitarnog karaktera pod uslovom da im je registrovano sedište na teritoriji Subotice.

Uz prijavu (za svaki projekat se podnosi posebna prijava) podnosilac zahteva je dužan da priloži pregled osnovnih podataka (istorijat, opis delatnosti, dosadašnji projekti i slično), kao i detaljan opis programa odnosno projekta za čije finansiranje ili sufinansiranje se podnosi prijava. 

Prijave se podnose u štampanom obliku u zatvorenoj koverti sa naznakom "Za konkurs DHO 2023", odnosno  "Za konkurs - usluga pomoć i nega u kući", predajom u Gradskom uslužnom centru Grada Subotice, Subotica, Trg slobode 1 ili poštom.

Kompletan tekst za oba konkursa i obrazac prijave dostupni su na zvaničnoj internet stranici Grada.

Dodatne informacije mogu se dobiti radnim danima  od 8 do 14h pozivom na broj telefona 024/626-885, u Sekretarijatu za društvene delatnosti .

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 6 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2053
Povezane teme

javni konkurs

humanitarni rad

nega u kući

pomoć u kući

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.