Komentara: 0
Pregleda: 1250

Raspisani konkursi za sufinansiranje poljoprivredne delatnosti

04.07.2023. u 12:04h
Izvor: Subotica.com
Grad Subotica je raspisao tri konkursa za poljoprivrednike i odgajivače za sufinansiranje troškova veterinarskih usluga i medicinskih preparata za odgajivače svinja i goveda, zatim osiguranjd useva, plodova, zasada, rasadnika i životinja, kao i za troškove regresa za veštačko osemenjivanje za odgajivače svinja i goveda.
Raspisani konkursi za sufinansiranje poljoprivredne delatnosti

Opšti uslovi koje mora ispunjavati podnosilac zahteva jesu da je gazdinstvo upisano u Registar, da na investiciju sa kojom konkuriše ne sme koristiti podsticaje po nekom drugom osnovu, da lokalne poreske obaveze moraju biti izmirene i da predmet investicije mora biti realizovan na teritoriji grada Subotice.

Budžet za svaki od dole navedenih pojedinačnih konkursa je po 5 miliona dinara. Sufinansiranje je do 90 odsto ukupnih troškova po korisniku.

Sufinansiranjem troškova veterinarskih usluga i nabavke lekova, vakcina i vitamina za odgajivače svinja i goveda predviđeno je da se dodele sredstva u iznosu do 40 hiljada dinara.

Što se tiče posebnih uslova, potrebno je da ima najmanje tri a najviše 20 grla goveda, odnosno najmanje tri a najviše 30 grla krmača za krmače koje su u sistemu selekcije.

Putem konkursa sufinansiranje troškova osiguranja useva, plodova, višegodišnjih zasada, rasadnika i životinja predviđeno je da se poljoprivrednim proizvođačima i odgajivačima dodele sredstva po korisniku do 40 odsto od ukupnih troškova, s tim da maksimalni iznos je 30 hiljada dinara. Opšti kriterijum je da su parcele na kojima se nalaze osigurani usevi upisane u registar biljne proizvodnje.

Posebni kriterijumi podrazumevaju da podnosilac prijave ima zaključen ugovor o osiguranju sa osiguravajućom organizacijom, ili polise osiguranja i potvrdu osiguravajuće organizacije o iznosu premije osiguranja bez uračunatog poreza, a koja dospeva na naplatu u 2023. godini.

Kroz sufinansiranje troškova regresa za veštačko osemenjivanje za odgajivače svinja i goveda odgajivačima se odobrava pojedinačni iznos do 40 hiljada dinara. 

Specifični kriterijumi podrazumevaju da korisnik ima najmanje tri a najviše 20 grla muznih krava u proizvodnji sirovog mleka, koje su u sistemu evidencije, odnosno da ima najmanje tri a najviše 30 grla krmača, koje su u sistemu selekcije.

Krajnji rok za podnošenje prijava za sva tri konkursa je 30. novembar.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 1 nedelju
Komentara: 0
Pregleda: 1250
Povezane teme

konkurs

poljoprivreda

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.