Komentara: 1
Pregleda: 4553

Raspisano pet konkursa u oblasti poljoprivrede

15.03.2017. u 18:48h
Izvor: Subotica.com
U cilju unapređenja poljoprivredne proizvodnje, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je pet konkursa za dodelu bespovratnih sredstava. Konkursi će biti otvoreni do utroška sredstava, a najkasnije do 31. maja.
Raspisano pet konkursa u oblasti poljoprivrede

Raspisani su konkursi za sufinansiranje nabavke opreme za navodnjavanje i izgradnju eksplatacionih bunara, nabavke konstrukcija i opreme za biljnu proizvodnju u zaštićenom prostoru, elemenata sistema za zaštitu od vremenskih nepogoda, investicija  u pčelarstvo, kao i opremanja stočarskih farmi.

- Sredstva po ovim konkursima se dodeljuju u iznosu od 50 do 60 odsto od ukupne vrednosti investicije. Za podnosioce prijava, fizička lica i preduzetnike, čija je investicija na području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, lica mlađa od 40 godina i žene bespovratna sredstva utvrđuju se u iznosu do 70 odsto od ukupne vrednosti investicije. Prilikom obračuna, uzima se vrednost investicije bez poreza na dodatu vrednost - kaže Anica Marcikić, savetodavac u Poljoprivrednoj stručnoj službi Subotica.

Pravo na podsticaje ostvaruju lica, koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i nalaze se u aktivnom statusu.

- Pravo na podsticaje imaju fizička lica, koja su nosioci registrovanih komercijalnih porodičnih poljoprivrednih gazdinstava ili preduzetnici koji su takođe, nosioci registrovanih poljoprivrednih gazdinstava. S druge strane mogu da konkurišu i pravna lica, tj. privredna društva i zemljoradničke zadruge - kaže Marcikić.

Kriterijumi za dodelu bespovratnih sredstava su veličina poljoprivrednog gazdinstva, broj članova registrovanog gazinstva, dosadašnje korišćenje sredstava Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, kao i ocena održivosti investicije. Na osnovu ovih kriterijuma, biće formirana bodovna lista po kojoj će biti dodeljena planirana bespovratna sredstva.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 1 mesec
Komentara: 1
Pregleda: 4553
Povezane teme

poljoprivreda

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.