Komentara: 2
Pregleda: 2570

Raspoloživo još 30 termina za besplatnu sterilizaciju pasa

03.01.2023. u 11:30h
Izvor: Subotica.com
Na Radijalcu je krajem prošle sedmice održana promocija projekta "Sterilan pas, zdrav i bezbedan pas" u okviru kog će besplatno biti sterilisano 150 vlasničkih pasa. Iz Udruženja "Svi smo jednaki", koje realizuje ovaj projekat, podsećaju da sterilizacija jedini način da se spreči stvaranje novih generacija napuštenih pasa.
Raspoloživo još 30 termina za besplatnu sterilizaciju pasa

Ostalo je još svega 30 slobodnih termina za besplatnu sterilizaciju pasa, a vlasnici koji žele da prijave svoje ljubimce za sterilizaciju u okviru ovog projekta mogu to učiniti slanjem mejla na adresu svismojednaki.su@gmail. com ili na Fejsbuk stranici udruženja.

- Cilj ovog projekta je da se smanji broj napuštenih pasa, a sterilizacija je jedini način da se spreči nekontrolisano razmnožavanja. Često se dešava da se okoti vlasnički pas, a da vlasnici kučiće ostave ispred nekog kontejnera, ispred škole i slično, e tako se dobijaju ulični psi - priča Tatjana Vukov, volonter u Udruženju "Svi smo jednaki" - Samo jedan par pasa za 6 godina proizvede 67 hiljada potomaka., a sterilizacijom sprečavamo situacije u kojima neželjeni psi završavaju pod točkovima automobila ili umiru od gladi, opasnih povreda i bolesti - nadovezuje se Stefan Lazarević, koordinator projekta "Sterilan pas, zdrav i bezbedan pas".

Sterilizacijom se smanjuje agresivnost životinje, sprečava se lutanje, te smanjuje rizik od bolesti. 

Projekat "Sterilisan pas, zdrav i bezbedan pas" finansira EU, a sprovodi UNDP.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 6 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2570

Povezana vest

Povezane teme

sterilizacija životinja

sterilizacija pasa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.