Komentara: 0
Pregleda: 1787

Rast prihoda u Vetzavodu

30.07.2009. u 14:15h
Izvor: RTV Yueco
Rast prihoda u Vetzavodu

Veterinarski zavod, subotička kompanija specijalizovana za proizvodnju stočne i hrane za kućne ljubimce, kao i farmaceutskih preparata i pesticida, u prvih šest meseci 2009. ostvarila je poslovne prihode u visini 1,12 milijardi dinara, što je za 11 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

Veterinarski zavod je u prvoj polovini godine otvorio dva nova proizvodna pogona - u Subotici liniju za proizvodnju hrane za ribe, a u Srpskoj Crnji pogon za proizvodnju čvrstih hemofarmaceutskih proizvoda, u koja je investirano sedam miliona evra. Novi subotički pogoni omogućiće udvostručenje proizvodnje ekstrudirane hrane za ribe, što će doprineti povećanju izvoza Zavoda za 20 odsto.

S druge strane, otvaranjem pogona za proizvodnju čvrstih hemofarmaceutskih proizvoda, Zavod je postao prva institucija u oblasti hemofarmacije koja je ispunjavanjem najviših proizvodnih standarda ispunila uslove za dobijanje GMP sertifikata. Ovi pogoni obezbeđuju potpuno sterilnu proizvodnju i prvi su takve vrste u Srbiji.

Veterinarski zavod je na redovnoj skupštini akcionara usvojio plan poslovanja kojim se očekuje ostvarenje poslovnih prihoda u 2009. godini na nivou od 2,12 milijardi dinara, dok je planiran neto rezultat od 113 miliona dinara.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 15 godina i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 1787
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.