Komentara: 15
Pregleda: 3845

Rat protiv komaraca nastavlja se od ponedeljka

07.08.2020. u 11:00h
Izvor: Subotica.com
Ovo će biti treći put ove letnje sezone da će se vršiti uništavanje komaraca na teritoriji grada i prigradskih naselja. Od ponedeljka će biti obuhvaćen jedan deo naselja u Subotici, ali i turistički deo Palića.
Rat protiv komaraca nastavlja se od ponedeljka

Tretman suzbijanja odraslih komaraca sa zemlje obaviće se od 10. do 16. avgusta, u vremenu od 18 do 23 časa, prvog dana u okviru navedenog termina u odsustvu padavina, vetra i bez ekstremno visokih temperatura vazduha, a sprovodiće se na teritoriji mesnih zajednica Centar 1, Centar 2, Centar 3, Prozivka, Bajnat, Dudova šuma, Palić (turistički deo), Aleksandrovo, Ker, Mali Radanovac i Željezničko naselje.

Tretman se radi ULV tehnikom, preparatom na bazi aktivne materije deltametrin, koji je toksičan za pčele, te se mole pčelari da svoje košnice zatvore ili uklone na udaljenost od najmanje pet kilometara od mesta vršenja tretmana. Dejstvo navedenih preparata traje tri dana.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 8 meseci
Komentara: 15
Pregleda: 3845

Povezane vesti

Povezane teme

komarci u Subotici

komarci Subotica

zaprašivanje komaraca

suzbijanje komaraca

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.