Komentara: 3
Pregleda: 2912

Razbijena novosadsko-subotička mreža dilera droge

25.03.2009. u 02:20h
Izvor: Subotičke novine
Razbijena novosadsko-subotička mreža dilera droge

Simo Đ. (32) iz Zrenjanina i njegov brat Duško Đ. (30) iz Zvornika, Novosađanin Vladimir S. (32), Darko V. (29) i Nikola K. (30) iz Subotice i Nikola G. (20) iz Sremske Kamenice uhapšeni su u noći između ponedeljka i utorka u organizovanoj akciji kriminalističke policije, zbog sumnje da su se bavili organizovanim dilovanjem raznih vrsta narkotika na području Novog Sada i Subotice. Policija je prilikom hapšenja osumnjičenih pronašla izvesnu količinu kokaina, heroina, marihuane, skanka i ekstazija, kao i veće sume novca za koji se pretpostavlja da potiče od dilovanja droge.

Nakon lišavanja slobode Darka V. i Nikole G., policija je zaplenila ukupno 154 grama skanka, a zatim i Vladimiru S. oduzela 5,38 grama heroina, koje su im, prema saznanjima policije, prethodno prodali organizatori dilerske mreže - braća Simo i Duško Đ.

Inspektori za suzbijanje krijumčarenja i narkomanije PU Novi Sad su potom u stanovima uhapšenih pronašli nešto više od deset grama kokaina, 55 grama marihuane, skoro 40 grama heroina i 350 tableta sintetičke droge ekstazi, kao i veliku količinu novca u domaćoj i stranoj valuti, koji, po svemu sudeći, potiče od ilegalne trgovine opijatima. U jednom od stanova policija je zatekla Nikolu K., kod koga su pronađene 24 tablete formidala.

Novosadska policija odredila je meru zadržavanja u pritvoru Simi i Dušku Đ., Darku V. i Nikoli G. zbog sumnje da su počinili krivično delo nedozvoljene proizvodnje, držanja i stavljanja u promet opojnih droga. Krivične prijave za isto krivično delo podnete su i protiv Vladimira S. i Nikole K.

Kako se očekuje, svi će danas biti privedeni kod nadležnog istražnog sudije.

Izvor: Subotičke novine
Postavljeno pre 15 godina i 4 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 2912
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.