Komentara: 0
Pregleda: 850

Razgovor sa Jelenom Sredanović u subotu u Savremenoj galeriji

24.06.2022. u 11:30h
Izvor: Subotica.com
U okviru pratećeg programa izložbe pod nazivom "Otisak. Matrica. Trenutak.", u subotu, od 18h, u Savremenoj galeriji biće upriličen razgovor sa umetnicom Jelenom Sredanović. Tokom večeri biće predstavljen i katalog ove postavke
Razgovor sa Jelenom Sredanović u subotu u Savremenoj galeriji

Subotička publika će biti u prilici da sazna neke od tajni umetničke grafike koja je i posle više od pet vekova velika nepoznanica široj javnosti. 

- Dr Jelena Sredanović vanredni je profesor na Akademiji umetnosti u Novom Sadu za užu umetničku oblast - grafika. Diplomirala je na ovoj visokoškolskoj ustanovi 2005. godine u klasi profesora Zorana Todovića, a 2009. je magistrirala. Doktorske studije završila je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu kod profesorke Biljane Vuković. Izlagala je na brojnim grupnim i samostalnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je mnogih značajnih nagrada i priznanja. Dela ove umetnice nalaze se u znamenitim javnim kolekcijama poput Muzeja Albertina u Beču, Nacionalnog muzeja Kine, Muzeja savremene umetnosti Vojvodine - navode iz Savremene galerije.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 850
Povezane teme

savremena galerija subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.