Komentara: 1
Pregleda: 814

Razgovor sa slikarkama Anitom Bakoš i Elenom Kokai večeras u Savremenoj galeriji

17.02.2023. u 11:41h
Izvor: Subotica.com
U Savremenoj galeriji večeras, od 18h biće upriličen razgovor sa Anitom Bakoš i Elenom Kokai, umetnicama koje svojim umetničkim poetikama pristupaju sa različitih pozicija. One će posetioce voditi kroz postavku "Vibes", uz razgovor i predstavljanje kataloga.
Razgovor sa slikarkama Anitom Bakoš i Elenom Kokai večeras u Savremenoj galeriji

Anita Bakoš rođena je 1980. godine u Senti. Slikarstvo je diplomirala na novosadskoj Akademiji umetnosti. Iza nje je 6 samostalnih i više od 20 grupnih izložbi u Srbiji i Mađarskoj. Dobitnica je nekoliko značajnih nagrada, a trenutno radi kao nastavnik crtanja u senćanskoj Gimnaziji za talentovane učenike "Bolyai".

Elena Kokai rođena je 1972. godine u Senti. Slikarstvo je završila na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, a od 2008. godine predaje u senćanskoj Gimnaziji "Bolyai". amostalno je izlagala u Senti i Novom Sadu, a učestvovala je i na brojnim kolektivnim izložbama u Srbiji i susednoj Mađarskoj. 

Sa umetnicama će razgovarati Miroslav Jovančić, kustos izložbe.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 5 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 814
Povezane teme

savremena galerija subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.