Komentara: 0
Pregleda: 849

Razgovor sa umetnicom Draganom Žarevac u petak u Savremenoj galeriji

18.08.2022. u 13:35h
Izvor: Subotica.com
U petak, od 18h u Savremenoj galeriji biće upriličen razgovor sa umetnicom Draganom Žarevac.
Razgovor sa umetnicom Draganom Žarevac u petak u Savremenoj galeriji

O njenom radu, o polazištu i ishodištu njenih performansa i  video radova, o prevođenju, ali i drugim temama sa umetnicom Draganom Žarevac će pričati Tamara Kucor, kustoskinja Savremene galerije.

Dragana Žarevac započela je izlaganje 1979. godine performansima u Studentskom kulturnom centru u Beogradu, kao i u nizu galerijskih prostora bivše Jugoslavije i u inostranstvu. Njen rad karakteriše lični stav o pitanjima od opšteg društvenog značaja. Izlaže video radove i instalacije, crteže i radove u zvuku. Dobitnica je nagrade Centra za umetnost i tehnologiju medija u Karlsrueu, Zlatne sfinge za opus na Festivalu Videomedeja u Novom Sadu i nagrade Umetničke galerije “Nadežda Petrović” u Čačku na Memorijalu Nadežde Petrović. Radi kao kustoskinja i selektorka video programa, međunarodnih video festivala i izložbi i kao autorka video radionica.

 Izložbu „Odgovor je u prevodu“ možete pogledati do subote.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 849
Povezane teme

savremena galerija subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.