Komentara: 1
Pregleda: 1704

Različiti a isti

03.09.2009. u 09:16h
Izvor: RTV Yueco
Različiti a isti

U okviru Gerontološkog kluba „Centar I“ svečano je otvorena Galerija „Različiti a isti“ za lica sa posebnim potrebama. Galeriju su otvorili pokrajinski sekretar za socijalnu politiku i demografiju Novka Mojić, gradonačelnik grada Saša Vučinić i direktor Gerontološkog centra Nenad Ivanišević. Ukupna vrednost celog projekta iznosila je 350.000 dinara.

Pokrajinski sekretarijat je potpomogao jednim manjim delom u otvaranju ovog objekta, sa sumom od 100.000 dinara dok je većinu sredstava obezbedio Gerontološki centar iz sopstvenih izvora.

Ono što je kao najveću vrednost ove Galerije istakao direktor Gerontološkog centra, Nenad Ivanišević, jesu radovi koji su jedinstveni i koji ovom prostoru daju ekskluzivu. Jer, prilikom svake izrade nekog dela, utkana je duša svakog čoveka koji je to radio.

Ovo je nastavak svih aktivnosti da se pomogne radna terapija za lica sa posebnim potrebama koji je uz pomoć svojih pedagoga usmeravaju u jednu kreativnu sferu. Radovi su dela stanara Gerontološkog centra iz Subotice, učenika OSŠ „Žarko Zrenjanin“ kao i učenika škole Za slušno oštećena lica

Projekata je puno, međutim, ono što je problem ove godine jeste problem budžeta koji je manji ali se u pokrajinskom sekretarijatu nadaju da će makar deo njih biti realizovan do kraja godine.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 15 godina i 3 nedelje
Komentara: 1
Pregleda: 1704
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.