Komentara: 0
Pregleda: 3028

Realizacija projekta "Od slavine do jezera" u toku

05.03.2016. u 18:06h
Izvor: Subotica.com
U okviru realizacije druge faza projekta "Od slavine do jezera" u toku je održavanje likovnih radionica.
Realizacija projekta "Od slavine do jezera" u toku

Cilj projekta je podizanje ekološke svesti o Palićkom i Ludaškom jezeru dece uzrasta od 6 do 10 godina u Subotici. U prvom delu projekta, u okviru radionica deca su imala priliku da steknu znanja o zaštiti Palićkog i Ludaškog jezera.

Dugoročni cilj koji će se postići projektom je promena u ponašanju prema životnoj sredini, konkretno u promeni ponašanja svakog pojedinca obuhvaćenog projektom, prema zagađenju Palićkog i Ludaškog jezera. U prvoj fazi projekta učenici od prvog do četvrtog razreda  četvrtih razreda OŠ “Sonja Marinković” upoznali su se sa problemima i karakteristikama jezera Palić i Ludoš.

U okviru druge faze projekta, biće organizovane likovne radionice na temu: "Kako zaštititi jezero Palić"? Od radova dece koja budu zainteresovana da učestvuju izradiće se ekološki strip.

Realizacija projekta "Od slavine do jezera" u toku

Verujemo da će izložbom svojih stripova i radova deca pronaći put da utiču na građane Subotice sa ciljem da podignu nivo svesti o značaju okruženja u kojem žive, a posebno o tome šta svaki pojedinačni građanin Subotice može da uradi kako bi se sprečilo zagađenje Palićkog i Ludaškog jezera," navode organizatori.

Period realizacije projekta je 01.9.2015. do 01.4.2016. godine. Projekat realizuje udruženje "Cosmo" i podržan je od strane lokalne samouprave, odnosno  Sekretarijata za poljoprivredu i zaštitu životne sredine, Odsek za zaštitu životne sredine i održivi razvoj.

Izvor: Subotica.com
Realizacija projekta "Od slavine do jezera" Realizacija projekta "Od slavine do jezera" Realizacija projekta "Od slavine do jezera" Realizacija projekta "Od slavine do jezera" Realizacija projekta "Od slavine do jezera" Realizacija projekta "Od slavine do jezera" Realizacija projekta "Od slavine do jezera" Realizacija projekta "Od slavine do jezera"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 3028
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.