Komentara: 17
Pregleda: 1592
Foto

Rebalans budžeta najvažnija tema sutrašnjeg zasedanja Skupštine grada

05.10.2022. u 14:44h
Izvor: Subotica.com
Na dnevnom redu sutrašnje 27. redovne sednice Skupštine grada biće 22 tačke među kojima je najbitnija Odluka o izmenama i dopunama Odluke o budžetu Grada Subotice za 2022. godinu, odnosno rebalans budžeta za ovu godinu. Prenos možete da pratite od 9 časova.
Rebalans budžeta najvažnija tema sutrašnjeg zasedanja Skupštine grada

Kako je najavio Balint Pastor, predsednik Skupštine grada, ovogodišnji budžet je vrlo korektno i dobro planiran, tako da izmene nisu velike.

- Prihodna strana budžeta se, u skladu sa planiranom dinamikom, jako dobro puni i ovo je prilika da izrazim zahvalnost i privrednim društvima koja funkcionišu na teritoriji grada Subotice, i građanima, jer su dva osnovna prihoda budžeta u svakoj jedinici lokalne samouprave, pa i u Subotici, porezi na zarade i porez na imovinu, čija se osnovica nije menjala u protekle dve godine – istakao je Pastor. - Među najznačajnijim projektima koji su podržani sredstvima budžeta Republike Srbije i AP Vojvodine, a nisu bili u planu budžeta, su 274 miliona dinara od APV za nastavak izgradnje zgrade Narodnog pozorišta,  170 miliona dinara od APV za rekonstukciju i izgradnju saobraćajnica, a biće sredstava i za obnovu škola na teritoriji grada, kao i za neke njihove projekte. Od Republike Srbije dobijeno je 230 miliona dinara za nastavak izgradnje akva parka na Paliću.

Rebalans budžeta najvažnija tema sutrašnjeg zasedanja Skupštine grada

Pred odbornicima će biti i izrada Plana generalne regulacije za naselje Bački Vinogradi, koji je preduslov za razvoj komunalne infrastructure. Skupština grada će dati saglasnost na izmene programa poslovanja određenih javnih i javno-komunalnih preduzeća.

- Izdvojio bih samo JKP "Vodovod i kanalizacija" jer će se raditi neki projekti koji prvobitno nisu bili predviđeni i planirani. Reč je o izgradnji i opremanju jednog bunara u Čantaviru i jednog bunara na Vodozahvatu I. To je, naravno, značajno zbog neometanog i kvalitetnog snabdevanja pijaćom vodom. Drugi projekat je izgradnja vodovodne mreže u MZ "Zorka" u četiri ulice, a to su:  Proleterskih brigada, Sutjeska, Pokret nesvrstanih i 12. Nova. Ovi projekti će se delimično realizovati do kraja ove godine, jer je deo sredstava planiran rebalansom budžeta, dok će drugi deo biti planiran u budžetu za narednu godinu – objasnio je  Pastor.

Na sutrašnjoj sednici za direktora ZOO vrta na Paliću biće imenovana Sonja Mandić, čiji je rad Pastor javno pohvalio.

- Zoološki vrt na Paliću je daleko od stare slave, ali je u poslednjih godinu dana, zahvaljujući direktorici i zaposlenima, u njemu je mnogo toga urađeno - zaključio je  Balint Pastor.

Prenos iz Velike većnice počinje u 9 časova, a možete ga pratiti na našem sajtu i RTV Yueco.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 11 meseci
Komentara: 17
Pregleda: 1592

Povezana vest

Povezane teme

sednica gradskog parlamenta

sednica lokalnog parlamenta

balint pastor

sednica skupštine grada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.