Komentara: 7
Pregleda: 2338

Rebalans budžeta tema sutrašnje sednice Skupštine grada

31.05.2023. u 16:28h
Izvor: Subotica.com
Rebalans ovogodišnjeg budžeta i završni račun Grada za prošlu godinu biće okosnica sutrašnje, 36. sednice Skupštine grada, na kojoj će biti jedanaest tačaka dnevnog reda.
Rebalans budžeta tema sutrašnje sednice Skupštine grada

Obim budžeta biće uvećan za oko 737 miliona dinara i sada će iznositi nešto više od 9,2 milijarde dinara. Deo novca čine preneta sredstva od prošle godine, a deo se slio sa viših nivoa vlasti.

- Zahvaljujući rebalansu budžeta u potpunosti će se proširiti put između Šupljaka i Malih Pijaca, deo koji pripada Subotici,a to je od velikog značaja za stanovnike subotičke i kanjiške opštine. Takođe izgradiće se biciklistička staza od Buvljaka do Industrijske zone “Mali Bajmok”, što su zaposleni godinama očekivali. Obezbeđena su sredstva i za asfaltiranje ulica – najavio je Balint Pastor, predsednik Skupštine grada. - Na dnevnom redu naći će se i Završni račun za prošlu godinu koji je ostvaren u visini od čak 90 posto. Očekujem da će se usvojiti jednoglasno, jer je ostvarenje budžeta zaista za primer.

Rebalans budžeta tema sutrašnje sednice Skupštine gradaOdbornici Skupštine grade će sutra glasati i o Planu generalne regulacije za zone „Željezničko naselje“, „Makova sedmica“ i deo zone „Mali Radanovac“, što je značajno zbog izgradnje železničke pruge ali i buduće izgradnje komunalne infrastrukture.

Imenovaće se i nova direktorka Centra za socijalni rad Brigita Janošič Barati, za direktorku Savremene galerije predložena je Viktoria Salma, dok će direktor Turističke organizacije ostati Aleksandar Medaković.

Prenos sednice možete da pratite sutra od 9 časova na našem sajtu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 1 mesec
Komentara: 7
Pregleda: 2338
Povezane teme

Skupština grada Subotice

balint pastor

predsednik skupštine

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.