Komentara: 7
Pregleda: 4198

Rekonstruiše se balkon na Velikoj terasi

30.10.2021. u 17:11h
Izvor: Subotica.com
Radovi na rekonstrukciji severnog balkona Velike terase na Paliću počeli su prošle nedelje, a njihov završetak se očekuje sredinom novembra.
Rekonstruiše se balkon na Velikoj terasi

Kako objašnjavaju iz preduzeća "Park Palić", rekonstrukcija je bila neophodna jer je došlo do ozbiljnog oštećenja i degradacije drvenarije na balkonu, te je počeo da predstavlja opasnost po bezbednost prolaznika, ali i korisnika Velike terase na Paliću.

- Radovi rekonstrukcije podrazumevaju kompletnu demontažu balkona koji se nalazi na severnoj strani objekta, obnovu svih oštećenih elemenata koji se mogu ponovo upotrebiti, kao i izradu svih neophodnih novih elemenata i sanaciju takozvanog paunovog repa, odnosno drvene ukrasne rozete koja je jedan od simbola Velike terase i značajan element secesije koji dominira na ovom objektu pod zaštitom i od izuzetnog značaja - objašnjavaju iz preduzeća "Park Palić".

Kako dodaju iz preduzeća, svi radovi koji se izvode su u skladu sa uslovima Međuopštinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture Subotice, a sredstva za rekonstrukciju su obezbeđena iz gradskog budžeta u iznosu od osam miliona dinara.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 8 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 4198
Povezane teme

velika terasa palić

Park Palić

rekonstrukcija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.