Komentara: 1
Pregleda: 904

Rekordna godina za Privrednu zonu "Mali Bajmok"

15.08.2024. u 09:54h
Izvor: TV Subotica
Krajem jula su objavljeni rezultati poslovanja Slobodnih (Privrednih) zona u 2023. godini. U Srbiji posluje petnaest Privrednih zona, koje su prošle godine ostvarile rekordan promet od oko 7,7 milijardi evra, od čega subotička oko 1,3 milijarde evra.
Rekordna godina za Privrednu zonu "Mali Bajmok"

Promet od preko milijardu evra je svakako rekord za Slobodnu zonu u Subotici, a cilj je da se taj iznos zadrži na istom nivou i narednih godina - kaže za TV Suboticu Saša Gravorac, direktor Slobodne zone Subotica.

Ono čime se ponosimo, pošto u okviru tog izveštaja postoji i rangiranje korisnika Privredne zone prema vrednosti ostvarenog izvoza, i vrednosti ostvarene proizvodnje. Naša dva korisnika u obe kategorije zadržala su treće i osmo mesto, što znači da su među deset najboljih dva iz Subotice. Treće mesto je zauzeo Flender sa 256 miliona evra, a osmo mesto je zauzela kompanija Boysen, sa 153 miliona evra.

Rekordna godina za Privrednu zonu "Mali Bajmok"Značajno je i da je Slobodna zona u Subotici zadržala broj zaposlenih, odnosno preko 6.000 radnih mesta. Došlo je i do značajnog proširenja područjaPrivredne zone – pre tri godine su imali nešto više od 70, a sada deluju na 100 hektara, a pored Subotice i Kikinde poslovanje su proširili i na opštine Senta i Kanjiža.

Danas možemo reći da je Slobodna zona Subotica jedna porodica uspešnih kompanija gde radi 11 izuzetno uspešnih stranih kompanija. Mi očekujemo u narednom periodu da će na području opštine Senta da nam se pridruži još jedna kompanija, „Tisa Automotiv“, i da će se naša – kako mi to sad već tradicionalno kažemo – porodica Privredne zone širiti i u narednom periodu. A to je svakako značajna pretpostavka opstanka i razvoja grada, i svakako jedan od privrednih zamajaca.

Rekordna godina za Privrednu zonu "Mali Bajmok"U planu su i nova ulaganja, pre svega u izgradnju proizvodno-skladišnog objekta, planira se i naučno-tehnološki park, a radi se i na očuvanju kvaliteta usluga u vidu standardizacije, kao i na njihovoj disperziji.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 2 časova i 15 minuta
Komentara: 1
Pregleda: 904
Povezane teme

slobodna zona subotica

slobodna zona mali bajmok

privredna zona mali bajmok

industrijska zona mali bajmok

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.