Komentara: 37
Pregleda: 5662

Rekordna godina za turizam u našem gradu

30.12.2022. u 11:00h
Izvor: Subotica.com
U prvih deset meseci tekuće godine Suboticu i Palić je posetilo više od 190 hiljada turista, pa iz subotičke Turističke organizacije navode da će godina na izmaku biti rekordna po pitanju turističkog prometa u našem gradu.
Rekordna godina za turizam u našem gradu

U Subotici i na Paliću ostvareno je 455 hiljada noćenja u prvih deset meseci 2022. godine što je apsolutni rekord u odnosu na sve prethodne godine.

Palić je zabeležio rast u broju noćenja od 45 odsto, a Subotica od čak 75 odsto - objašnjava Aleksandar Medaković, direktor Turističke organizacije Subotice i dodaje da je ove godine primetna i promena strukture gostiju - Palić je destinacija koja je ranije bila rezervisana pretežno za domaće turisti, a ove godine čak 45 odsto noćenja ostvarili su stranci, dok su u Subotici više od 60 odsto noćenja ostvarili strani turisti. Prosek zadržavanja na destinaciji je oko tri dana. 

Rekordna godina za turizam u našem gradu

Stranci koji posećuju Suboticu i Palić pretežno dolaze iz susednih zemalja, odnosno Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Mađarske, ali u lepotama našeg grada uživali su turisti iz svih krajeva sveta.

- Sve je više turista koji dolaze iz istočne Evrope, odnosno iz Rusije, Češke i Slovačke, kao i iz zapadne Evrope, odnosno Francuske i Nemačke. Imali smo i turiste iz dalekih zemalja, poput Južne i Severne Amerike, a polako nam se vraćaju i gosti iz Kine - zaključuje sagovornik.

Rekordna godina za turizam u našem gradu

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 6 meseci
Komentara: 37
Pregleda: 5662
Povezane teme

Turizam Subotica

turisti na paliću

turizam palić

turistička organizacija subotica

aleksandar medaković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.